FRONTERA CONFLICTIVA

La falta d'agents obliga a barrar el pas de mercaderies a la frontera de Ceuta

La mesura es produeix després de l'èxit dels últims assalts al perímetre fronterer

zentauroepp20481693 gra242  ceuta  03 10 2012   la aduana del tarajal que separa170809101931

zentauroepp20481693 gra242 ceuta 03 10 2012 la aduana del tarajal que separa170809101931 / Reduan

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Ceuta

La falta d’efectius per controlar els reiterats assalts al perímetre fronterer de Ceuta ha portat la Delegació del Govern de la ciutat autònoma a decretar el tancament de l’entrada de mercaderies a peu o en vehicles fins dijous de la setmana que ve. Els agents que habitualment controlen aquesta activitat han sigut destinats, juntament amb la resta de forces policials, a la vigilància de la tanca i el trànsit de persones.

Els últims dies s’han registrat quatre intents d'assalts massius, segons fonts de la Delegació del Govern. El de dilluns va culminar amb l’entrada a correcuita per El Tarajal de 187 immigrants. Una desena de policies desbordats van intentar en va frenar-los. Dies abans, l’1 d’agost, 73 subsaharians van salvar la tanca fronterera per la zona de Finca Berrocal.

Totes les fonts coincideixen a vaticinar nous intents els pròxims dies. Centenars d’africans animats per l’efecte crida dels assalts culminats amb èxit esperen la seva oportunitat a l’altre costat de la tanca.

Notícies relacionades

Les seves possibilitats d’èxit dependran també de la policia marroquina. La seva intervenció va ser decisiva ahir a la matinada. Al voltant d’un miler de subsaharians que estaven als voltants de Ceuta van ser repel·lits per agents marroquins, que en van detenir uns 120 quan es dirigien al pas d’El Tarajal. Els quatre sindicats policials més representatius (SUP, CEP, UPF, AUGC i UO) critiquen la falta de mitjans i personal a Ceuta i Melilla.

Imatges contra la versió oficial

El PSOE ha demanat la compareixença al Congrés del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, per aclarir els incidents de dilluns. Les càmeres d’El Tarajal van captar com un policia donava cops amb la porra a diversos sensepapers i com un altre els feia la traveta, cosa que li va ocasionar el trencament de la tíbia i el peroné. Hores abans, el delegat del Govern a Ceuta, Nicolás Fernández Cucurull, havia atribuït aquestes lesions a «l’actitud violenta» dels estrangers que «van envestir els agents». 

Temes:

Ceuta Tarajal