Mesura disciplinària

Suspesos dos pilots d'Air Algerie per deixar els comandaments a un nen

El menor participava en una jornada de col·laboració de la companyia amb una associació d'ajuda a orfes

Suspesos dos pilots dAir Algerie per deixar els comandaments a un nen / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Dos pilots d'Air Algerie, l'aerolínia nacional d'Algèria, han sigut suspesos de feina i sou per infringir la normativa de seguretat en vol al deixar pilotar un avió a un nen durant un vol comercial entre Alger i Setif, una ciutat a uns 300 quilòmetres a l'est de la capital.

El menor, d'aproximadament 12 anys, va ser convidat a conèixer per un dia les activitats que duen a terme els pilots de l'aerolínia el 26 de juliol, en una jornada organitzada en col·laboració amb una associació d'ajuda a nens orfes.

La prova en imatges

La cadena de televisió local Bilad TV preparava un reportatge sobre aquesta jornada i va gravar les imatges del nen a la cabina. Un vídeo mostra el nen assegut al seient a l'esquerra del comandant manipulant els controls d'un ATR 72-600 matrícula 7T-VUT d'Air Algerie durant un vol, fet que suposa una violació de les lleis aeronàutiques algerianes.

Una vegada en l'aire, el comandant va abandonar el seu seient per cedir-lo al nen, que, seguint les instruccions del primer oficial, va fer algunes maniobres senzilles en ple vol, tal com va reconèixer posteriorment el copilot davant el micròfon de la televisió.

Silenci de la companyia

Notícies relacionades

El vol AH-6212 cobria la ruta entre Alger i l'aeroport internacional d'Ain Arnat i sembla que el nen va arribar a pilotar l'aeronau en alguns trams.

El vídeo va arribar a la Direcció d'Aviació Civil i Meteorològica d'Algèria (DACM), als responsables de seguretat de la companyia i a la direcció general d'Air Algerie, que, de manera preventiva, va eliminar de la programació de vols els dos pilots, una mesura disciplinària que ha transcendit en mitjans de comunicació locals i especialitzats del sector, encara que la companyia no s'ha pronunciat oficialment sobre els fets.