CRIMS A BARCELONA

Detingut l'autor de tres assassinats de la guerra de bandes dominicanes

Els Mossos resolen la troballa d'un cadàver a Sant Joan Despí i el doble crim del Prat de Llobregat

La batalla que lliuren dos grups de narcotraficants ha causat la mort de sis dels seus membres en un any

icoy38217115 prat del llobregat doble crimen170428153354

icoy38217115 prat del llobregat doble crimen170428153354 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut l’autor de tres de les sis morts que ha provocat la guerra de bandes dominicanes que es va començar a lliurar a Barcelona fa un any. L’operació policial, que es va portar a ­terme aquest dimarts, ha fet possible l’arrest de tres homes i una dona -tots de nacionalitat dominicana- de 40, 22, 30 i 25 anys. El més gran és el presumpte responsable dels tres homicidis, i els altres tres van ser detinguts per tràfic de drogues. La policia els va trobar en quatre pisos, dos ubicats a Barcelona i els altres dos a l’Hospitalet de Llobregat.

Amb aquest cop es donen per resolts tres dels sis assassinats. Concretament, el del 28 de març (quan va aparèixer un cadàver amb les mans lligades en una cuneta de la BCV-2001, a Sant Joan Despí, a prop de les instal·lacions del Barça) i el del 28 d’abril, quan un pistoler va irrompre en un domicili del barri de Sant Cosme del Prat i va matar els dos homes que hi havia a dins. Les tres víctimes van ser executades d’un tret al cap.

Amb aquestes detencions cristal·litza una investigació que ha obligat els Mossos a reunir-se setmanalment durant mesos per compartir les indagacions que anaven reunint en diferents punts de la corona ­metropolitana.

Casos pendents

Notícies relacionades

Segueixen sense resoldre’s els tres crims anteriors que també formen part d’aquesta guerra entre narcos dominicans. El primer (22 d’abril del 2016) va ser el de la discoteca Koko Premium de l’avinguda del Paral·lel, on una baralla va acabar amb la mort a trets d’un dominicà de 28 anys. El segon va ser el d’un home de 36 anys que va aparèixer costit a trets en un cotxe aparcat sobre una vorera de l’Hospitalet de Llobregat, el 28 de novembre del 2016. I finalment, els fets que van tenir lloc el dia de Cap d’Any d’aquest 2017, quan el cotxe on hi havia Pinto, líder d’un dels dos grups rivals, i quatre persones més va ser tirotejat a l’avinguda de Rio de Janeiro, a Nou Barris. Pinto va morir a l’acte i hi va haver dos ­ferits més.

La cronologia d’aquesta espiral de violència s’havia iniciat a començaments del 2016 amb l’arribada a Barcelona d’un carregament de droga procedent d’Amsterdam (Holanda), quan un dels grups va assaltar un domicili per robar-la al clan rival. Així va esclatar la guerra.