CONSUM

La Guàrdia Civil adverteix contra la venda de polseres amb llavors tòxiques que poden ser mortals

Una vintena de peces van ser intervingudes en un mercat medieval de Badajoz

pulsera

pulsera

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha intervingut en el mercat medieval de Llerena (Badajoz) 26 peces de bijuteria --braçalets, amulets i clauers-- elaborats amb llavors altament tòxiques per a la salut. La ingesta d'aquestes polseres pot causar greus riscos de salut i fins i tot la mort, segons ha informat la Guàrdia Civil.

La confiscació de les peces de bijuteria es va produir a principis d'aquest mes, i estaven a la venda en una de les parades del mercat medieval.

Les llavors tòxiques de què estan formades aquests productes són conegudes com a llavors de Huayruro o Adrina, i està prohibit comercialitzar-les. Són arrodonides, de color vermell amb una taca negra i la seva ingesta pot provocar al·lucinacions i enverinament.

Notícies relacionades

Per la seva alta toxicitat i per l'alerta sanitària de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), la Guàrdia Civil va confiscar els braçalets, amulets i clauers, va denunciar l'encarregat del punt de venda i va entregar les peces a la Conselleria de Sanitat per siguin analitzades i es pugui sancionar el responsable.

Davant l'alerta sanitària i possible comercialització il·lícita que es pogués portar a terme, sobretot de forma ambulant, en mercats al carrer o parades clandestines, la Guàrdia Civil informa que, davant qualsevol exposició per a la venda d'aquesta classe de bijuteria, elaborada amb aquestes llavors, s'haurà d'informar-ne o denunciar el fet per al seu decomís.