CONCILIACIÓ LABORAL I FAMILIAR

L'oposició en ple rebutja el Pacte per la Reforma Horària

Ciutadans, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PP critiquen que s'endarrereixi la seva implantació i l'escassa implicació de la Generalitat

abertran39336005 barcelona 17 07 2017  pacte per la reforma horaria     foto 170717110058

abertran39336005 barcelona 17 07 2017 pacte per la reforma horaria foto 170717110058

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Ciutadans, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PP han enviat una carta al Govern en què anuncien que no firmaran el Pacte per la Reforma Horària que aquest dilluns presenta la Generalitat. A la carta, recollida per Europa Press, l'oposició en bloc assegura compartir l'objectiu de racionalitzar els horaris per millorar la qualitat de vida dels ciutadans, però critica que la literalitat del contingut del Pacte i la data que es fixa per aconseguir els objectius "queden lluny de les expectatives ciutadanes". Només Junts pel Sï, a l'espera de la CUP, subscriurà aquest document del Govern.

Els quatre grups parlamentaris també argumenten que al Pacte hi troben a faltar "més intensitat" en la implicació del Govern en les polítiques públiques que han d'acompanyar els acords.

Notícies relacionades

Al compartir els objectius de la reforma horària però no com el Govern l'està concretant, els quatre partits han decidit no firmar l'acord, encara que sí que assistiran a l'acte en què es firmarà.

La carta està dirigida al secretari general del Departament de Presidència, Joaquim Nin, i està firmada pels diputats Eva Granados (PSC), Carlos Carrizosa (Cs), Joan Coscubiela (Sí que es Pot) i Alejandro Fernández (PP).