Arriba la segona onada de calor amb temperatures de fins a 44ºC

L'Aemet activa avisos en 27 províncies, de les quals Còrdova i Jaén estan en alerta roja

Arriba la segona onada de calor a Jaén i Còrdova / periodico

2
Es llegeix en minuts

La segona onada de calor del 2017 arriba aquest dimecres a Andalusia i a la meitat sud d'Extremadura i de Castella-la Manxa. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat avisos en 27 províncies, sobretot a Còrdova i Jaén, que tenen l'avís vermell per risc extrem per fer activitats a l'aire lliure davant la previsió que els termòmetres es disparin fins als 44ºC.

En principi, aquesta onada de calor es prolongarà fins divendres que ve i es deu a l'entrada d'una massa d'aire amb cert recorregut pel nord de l'Àfrica juntament amb una intensa insolació prevista per a aquests dies, fet que donarà lloc a altes temperatures a la meitat sud peninsular.

L'Aemet preveu per a aquests tres dies temperatures màximes per sobre dels 35ºC en àmplies zones de l'interior peninsular i nits tropicals amb mínimes superiors a 20ºC, i considera probable que la massa d'aire arrossegui pols en suspensió procedent del Sàhara.

La vall del Guadalquivir i la meitat sud d'Extremadura i de Castella-la Manxa es veuran afectats de manera molt notòria per aquesta onada de calor, amb temperatures màximes per sobre dels 40ºC, si bé fins i tot es podria arribar als 44ºC en zones de Jaén, Còrdova i, de manera més local, a Granada.

AVÍS GROC A BARCELONA

Pel que fa a aquest dimecres, les temperatures seran significativament altes a la meitat sud peninsular i se superaran els 40 graus a la vall del Guadalquivir. L'Aemet ha activat els primers avisos vermells de l'any a Còrdova (camp) i Jaén (vall del Guadalquivir), on els termòmetres arribaran aquest dimecres als 44 graus en les hores centrals del dia.

L'avís groc (risc) per temperatures de 34 a 39 graus afecta zones d'Alacant, Àvila, Barcelona, Càceres, Cadis, Conca, Guadalajara, Osca, Lleida, Madrid, Màlaga, Mallorca i Menorca, Salamanca, Tarragona, Terol, Toledo i Saragossa.

Notícies relacionades

Aquest dimecres brillarà el sol a la major part d'Espanya, però apareixeran núvols d'evolució diürna al Pirineu i a les serres del sud-est peninsular, on no es descarta algun xàfec o tempesta amb caràcter dispers i ocasional.

A més, el Cantàbric i l'àrea pirinenca tindran cels ennuvolats o amb intervals de núvols, amb possibilitat de pluges febles que seran més probables al litoral cantàbric durant la primera meitat del dia.