MARIA TORRAS PÉREZ

"M'interessen totes les matèries, m'ho passo bé aprenent"

En el curs que s'ha acabat fa poc va treure un 10 en totes les matèries

zentauroepp39103827 selectivitat170629181300

zentauroepp39103827 selectivitat170629181300

1
Es llegeix en minuts
ÀNGELS GALLARDO / BARCELONA

Assegura que no s’acaba d’explicar com ha aconseguit una nota tan alta (9,8) a la prova de selectivitat. «Dedico les hores que faci falta a l’estudi, però només les que necessito, no més –explica Maria Torras Pérez–. Soc una persona a qui li agraden moltes coses. M’interessen totes les matèries. M’ho passo molt bé coneixent, aprenent. Em diverteixo d’aquesta manera».

Han sigut quatre dones les vencedores en la classificació dels estudiants catalans que han obtingut millors notes en la prova de selectivitat, però aquest detall, la coincidència en el sexe femení, a Torras li resulta indiferent. «No està malament, som quatre noies. Casualitat. Un altre any seran nois. No crec que això tingui més importància», diu convençuda.

És una noia tranquil·la i riu amb facilitat. Avui està alegre. Habituada a llegir llibres, fonamentalment novel·les –l’última, 'La lladre de llibres'–, i entusiasta de les ciències dures, o difícils per a molts dels seus companys: Matemàtiques i Física. Viu a Manresa i el curs passat va estudiar a l’institut Pius Font i Quer d’aquesta ciutat. «L’examen em va anar bé, però vaja...».

INTERÈS PEL QUE NO CONEIX

«En el curs que acaba de concloure he obtingut un 10 en totes les matèries, tret d’un trimestre que en gimnàstica vaig treure un 9», relata, amb humilitat. Del futur que ha traçat per a si mateixa al seu cervell dona a conèixer un parell de dades: vol estudiar les carreres de Físiques i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i, un cop conclosos els estudis superiors, pretén dedicar-se a la recerca.

Notícies relacionades

Li agrada conèixer. «M’inquieten els mons que desconec, m’interessa investigar-los, en especial tot el que està relacionat amb les ciències –comenta–. Les carreres de ciències biològiques també m’agraden, però prefereixo la Física i les Matemàtiques». El seu pare és informàtic. La seva mare, administrativa.