A LA POBLA DE MAFUMET

Detingut un noi de 17 anys per abusar sexualment de tres nens

Les víctimes tenen 10 anys i confiaven en el suposat agressor

 

  / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts

Un noi de 17 anys va ser detingut dilluns passat acusat d'haver abusat sexualment de tres menors d'edat a la Pobla de Mafumet, a Tarragona. Les tres agressions per les quals el van detenir els Mossos haurien tingut lloc entre finals de maig i mitjans de juny i les víctimes haurien sigut nens de 10 anys.   

La Fiscalia investiga els fets i al detingut se li ha imposat, com a mesures cautelars, una ordre d'allunyament de 150 metres de les tres víctimes -a qui coneixia i que confiaven en ell- i a seguir un tractament terapèutic.

Els fets es van saber quan els nens van explicar els fets als seus pares i dilluns passat, han confirmat els Mossos d'Esquadra, van detenir l'adolescent.

En la visteta celebrada dimarts al Jutjat de Menors, el fiscal va sol·licitar l'internament en règim tancat amb un límit de sis mesos i una ordre d'allunyament i comunicació, segons avança avui el 'Diari de Tarragona'.

L'advocada del detingut es va oposar a la mesura, perquè no hi havia hagut exploració de les víctimes i per entendre que no existien proves concloents, tot i que l'equip tècnic el va avaluar com d'elevat risc per problemes de maduració i de trastorn ansiós.

Aquest equip va aconsellar internament en règim semiobert, però malgrat els indicis, el jutge va decidir esperar "nous indicis i el resultat de les diligències d'investigació que es portin a terme durant la instrucció".

El jutge té en compte que l'entorn familiar de l'adolescent és adequat, que és esportista, bon estudiant, i que no s'aprecia risc de reiteració ni de fuga.

Notícies relacionades

Els fets han provocat tensió en plena festa major del municipi i alguns dels pares de les víctimes van haver de ser atesos per atacs d'ansietat. 

Els indicis assenyalen que les víctimes haurien sigut obligades a practicar fel·lacions i haurien patit penetració anal.