La selectivitat intensifica els controls contra els que copien amb mitjans electrònics

Els instituts adverteixen als alumnes que vagin a les proves amb les orelles visibles perquè es vegi que no porten auriculars

Inspectors d'Universitats passaran per les aules buscant auriculars o altres aparells electrònics

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

Han sigut tots (o gairebé tots) advertits a l'institut: els alumnes que concorrin a la selectivitat hi hauran d'anar aquest any amb les orelles ben visibles. Res de tapar-se-les amb els cabells o amb una gorra. Inspectors de l'oficina que organitza els exàmens d'accés a la universitat estaran vigilant, durant els tres dies que duren les proves, perquè cap dels estudiants que s'hi presenten vagin equipats amb auriculars o altres aparells electrònics amb què copiar en els exàmens.

Com ja va passar el 2016, només els presidents dels tribunals de les PAU estaran avisats de la visita sorpresa dels vigilants, que aniran equipats amb un dispositiu per captar ones magnètiques. Es tracta d'enxampar in fraganti possibles estudiants temptats de copiar o fer trampes en els exàmens. Si aquesta prova té una virtut, admeten professors i alumnes, és que garanteix la igualtat d'oportunitats entre els aspirants a entrar a la universitat. I això s'ha de preservar, diuen.