A TOT ESPANYA

Els examinadors xifren en un 90% el seguiment de la vaga de proves de pràctica

Asextra afirma que s'han suspès 7.000 tests i la DGT encara no ha divulgat les dades del seguiment de l'aturada

Els convocants denuncien l'"asfixiant" falta de personal i una pujada salarial que reclamen des de fa dos anys

1
Es llegeix en minuts

La jornada de vaga convocada per a aquest divendres a tot Espanya per l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra) amb el suport del sindicat CSIF està sent secundada per més del 90% del col·lectiu i ha obligat a suspendre 7.000 proves pràctiques, segons els representants dels treballadors.   

Notícies relacionades

Asextra ha convocat la jornada de vaga davant l'"asfixiant" falta de personal i per protestar pel que consideren un incompliment de les promeses de l'Administració després de les protestes de fa gairebé dos anys en què es reclamava una pujada de sou. Hi ha prevista una concentració al migdia davant la secretaria d'Estat de Funció Pública, al carrer de María de Molina de Madrid.

CSIF ha informat en un comunicat que la convocatòria "ha sigut un èxit" al ser secundada per més del 90% de la plantilla. Ha subratllat que, tenint en compte que no s'han establert serveis mínims, l'aturada ha provocat que se suspenguin més de 7.000 proves pràctiques a tot Espanya. Això suposa que "pràcticament no hi ha hagut circulació de vehicles als centres de la DGT ni, per tant, exàmens". La Direcció General de Trànsit (DGT) encara no ha ofert dades sobre el seguiment de la jornada de vaga.