Els investigats pugen a cinc

La jutge imputa tres monitors més per la mort d'una nena a la piscina de Ripoll

Els advocats dels pares diuen que no busquen "venjança" sinó saber "què va passar"

Els defensors donen per fet que la menor va perdre la vida a causa d'una negligència

Amb el procés judicial obert busquen saber què va passar i no venjança, segons han informat els seus advocats. / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts

La jutge que instrueix el cas de la nena de 4 anys que el 19 de maig es va ofegar a la piscina de Ripoll (Ripollès) mentre feia una classe de natació ha decidit ampliar a cinc el nombre d'investigats, ja que, a més del responsable de la instal·lació esportiva i d'una monitora, ha imputat tres monitors més que estaven presents a la piscina en el moment dels fets. 

La jutge que instrueix el cas ha acceptat finalment la petició dels advocats d'ajornar al 14 de juny les declaracions previstes per avui a l'haver-se ampliat el nombre d'investigats.

HOMICIDI IMPRUDENT

Inicialment, els Mossos d'Esquadra van acusar d'homicidi imprudent el responsable de la instal·lació esportiva i una monitora, però la jutge també ha decidit imputar els altres tres monitors que eren a la piscina el dia dels fets.

En conseqüència, els advocats han reclamat que s'ajornessin les declaracions previstes per avui i han negociat amb les diferents parts la nova data del 14 de juny. L'objectiu és que, a l'haver-se produït aquesta nova situació en la causa, tinguin temps per estudiar-la abans de comparèixer davant la jutge.

Una portaveu judicial ha explicat, a més, que l'Ajuntament de Ripoll i l'Escola Pirineus de Campdevànol, a la qual pertanyia la menor, estan citats com a possibles responsables civils.

PARES SEPARATS

Els advocats dels pares, Carles Monguilod i José María Fuster-Fabra, que s'han personat al jutjat de Ripoll per assistir a les declaracions que finalment s'han suspès, han afirmat que, amb el procés judicial obert, els progenitors volen saber "què va passar i no venjança".

Monguilod i Fuster-Fabra han explicat que defensen respectivament el pare i la mare de la víctima, que estan separats legalment, però "absolutament units" en la causa.

"No hi haurà dues línies d'actuació al jutjat", ha explicat Monguilod, per qui aquesta doble presència de lletrats respon al fet que són dos els perjudicats, "però l'interès és el mateix, que és saber què ha passat i per què va morir una nena que no hauria hagut de morir mai".

"ALGUNA COSA VA FALLAR"

"Alguna cosa va fallar", ha indicat l'advocat del pare. La pregunta ara és "qui pot ser responsable d'aquesta conducta que, en principi, sembla clarament negligent".

Notícies relacionades

José María Fuster-Fabra també ha insistit en aquesta voluntat de saber què va passar el dia dels fets, perquè "sembla incomprensible" que la menor "es quedés despenjada del grup i ningú se n'adonés". 

L'autòpsia va confirmar que la menor va morir ofegada, i per tant es descarta que hagués patit algun altre tipus d'afectació a l'aigua.