Mata la seva exparella i se suïcida en un hivernacle a Almeria

L'home, de 30 anys, pressionava la noia per tornar a reprendre la relació

 

  / EFE / CARLOS BARBA

2
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional va trobar aquest dilluns en una sèquia d'Almeria el cadàver d'una dona de 25 anys que presentava un cop al cap, així com el de la seva exparella, un home de 30 anys que s'havia penjat a l'interior d'un hivernacle després de matar-la.

La Comandància de la Guàrdia Civil d'Almeria ha indicat a Efe que la família de la dona, d'origen romanès, la va trobar a faltar diumenge a l'hora de dinar i en va denunciar la desaparició cap a les 18.00 hores, per la qual cosa es va iniciar un dispositiu de recerca.

Ahir a  les 07.40 hores el servei d'emergències 112 d'Andalusia va rebre la trucada del propietari d'un hivernacle situat al 'cortijo' Pisalé, al paratge Rambla Lechuga del barri de Los Llanos del Alquián de la capital almerienca, que alertava que hi havia una persona penjada a l'interior.

Fins al lloc es van desplaçar efectius de la Policia Nacional i la Policia Local d'Almeria que, a més de trobar el cos d'un home de 30 anys de nacionalitat romanesa, identificat com a A.R., van trobar en una sèquia pròxima el cadàver de la seva exparella, que presentava un cop al cap.

SENSE DENÚNCIES PRÈVIES

La Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació, per la qual cosa la Guàrdia Civil ha transferit les diligències instruïdes després de la denúncia presentada pels seus familiars, mentre que els cadàvers han sigut traslladats a l'Institut de Medicina Legal d'Almeria. La Subdelegació del Govern ha informat que la dona no havia presentat denúncies prèvies per violència de gènere.

El germà de la víctima ha explicat en declaracions als periodistes que diumenge estaven celebrant el sant de la seva germana diversos familiars quan ella es va absentar i que en un primer moment van pensar que estava amb els seus veïns, però de cop van sentir com un cotxe se n'anava "fent molt soroll" dels voltants de la casa.

Quan el pare va trucar al telèfon mòbil de la seva filla, va respondre l'exnòvio i els va dir que els "deixessin en pau, que la noia estava amb ell, que no volia parlar més amb ells i que estaven a Roquetas de Mar".

El germà ha dit que la noia i el seu presumpte assassí no vivien junts però havien mantingut una relació durant aproximadament un any i vuit mesos que ella va finalitzar al desembre, si bé ell intentava convèncer-la per tornar i fins i tot "va començar a amenaçar-la".

SEGON CRIM MASCLISTA A ANDALUSIA

L'alcalde d'Almeria, Ramón Fernández-Pacheco, ha convocat per avui un minut de silenci que tindrà lloc a les 11.00 hores a la seu de l'Alcaldia, a l'edifici de l'antic Preventori.

Per la seva part, la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha condemnat aquest crim masclista, el segon el 2017 a la província d'Almeria i a Andalusia, que eleva el nombre de dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles a vint-i-un des de començament d'any a Espanya.

Notícies relacionades

"Una altra dona assassinada a Almeria a mans de la seva parella. Tot el meu suport i carinyo per a la seva família i amics", és el missatge que la ministra ha penjat al seu compte de Twitter.

A través d'una nota, la consellera d'Igualtat i Polítiques Socials de la Junta d'Andalusia, María José Sánchez Rubio, ha demanat que caigui sobre l'agressor "tot el pes de la llei i tot el rebuig de la societat".