Un exalcalde de Llavaneres, caçat amagat i armat al costat de la casa d'un funcionari a qui va assetjar

Bernat Graupera va ser condemnat a 13 mesos de presó per 'mobbing' contra aquest empleat

Aquest dilluns va ser identificat a tocar del domicili de la víctima amb ganivets, esprai de pebre i un passamuntanyes

icoy37941574 bernat graupera170405175936

icoy37941574 bernat graupera170405175936

2
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Els Mossos d’Esquadra van sorprendre aquest dilluns a la nit Bernat Graupera, exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres per la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya, armat i amagat en un pàrquing de l'Eixample de Barcelona. Es tracta del lloc en què aparca el cotxe un funcionari de la mateixa població que el va denunciar per 'mobbing' quan tots dos formaven part del mateix equip municipal. 

Els agents van trobar Graupera quan ja estava sortint de l'aparcament. Després d'identificar-lo van comprovar que en una motxilla hi amagava dos ganivetsun esprai de pebre i un buf per ocultar la cara.

CARA OCULTA

La patrulla policial havia anat a aquest pàrquing després de rebre l'avís d'un veí que havia trucat al 112 per avisar que acabava d'entrar al recinte un home amb la cara tapada per una caputxa i un buf. 

El funcionari de Llavaneres també havia vist l'encaputxat misteriós a les escales de l'aparcament. Cap a dos quarts de sis de la tarda, ell va aparcar el vehicle i va agafar les escales per sortir del recinte. Anava amb la seva filla petita i va topar amb Graupera. Llavors no el va reconèixer perquè aquest últim es va esforçar a anar girant de mica en mica per donar-li l'esquena en tot moment quan tots dos es van creuar. Després de deixar la nena al seu domicili va tornar a l'aparcament perquè va sospitar que podria tractar-se d'un lladre.

Quan va tornar, els agents ja estaven interrogant l'encaputxat. Va decidir acostar-s'hi i va descobrir que l'encaputxat era l'exalcalde de Llavaneres. 

ASSETJAMENT, AMENACES I RODES PUNXADES

El funcionari va avisar els policies que coneixia l'encaputxat perquè hi mantenia un litigi judicial des que tots dos van coincidir a l'ajuntament de la població del Maresme.

L'octubre del 2014, Graupera va ser condemnat a 13 mesos de presó i a 33.000 euros de multa per un jutjat de Mataró per ‘mobbing’ contra aquest tècnic. La sentència, ratificada per l'Audiència de Barcelona, va considerar provat que Graupera va assetjar laboralment el treballador perquè el va apartar de les seves funcions amb el propòsit de "degradar-lo moralment".

La celebració del judici va tenir dues dates diferents. Pocs dies abans de les dues, la inicialment prevista i la definitiva, el vehicle de la víctima va aparèixer amb dues rodes punxades. Una davantera i l'altra posterior. Talls laterals practicats amb una arma blanca.

Abans del judici, el funcionari de Llavaneres també va denunciar que Graupera li va trucar a través del telèfon fix i li va dir: "Si voleu estar tranquils, tu i la teva família, retira la querella que m'has posat". L'incident també va ser denunciat i va arrencar un procés judicial en paral·lel que actualment està a punt d'arribar a judici. 

MÉS RODES PUNXADES 

Notícies relacionades

L'advocada del funcionari, Olga Arderiu, ha explicat que tres regidors que van participar en la moció de censura que va enderrocar Graupera a Llavaneres també han patit punxades a les rodes.

L'exalcalde implicat, en declaracions a l'ACN, ha explicat que era al pàrquing perquè estava "investigant" "l'enriquiment il·lícit" per part del funcionari.