La UB rendeix homenatge a les víctimes de l'accident de Freginals

Puigdemont presidirà l'acte en memòria de les 13 estudiants mortes

jjubierre37749587 frenigals170320154215

jjubierre37749587 frenigals170320154215 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

La Universitat de Barcelona (UB) homenatjarà aquest dilluns les estudiants mortes en l'accident d'autobús de Freginals, un any després del succés, en un acte presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

L'acte consistirà en la inauguració d'un monument en record de les alumnes format per una magnòlia -exemplar de la mateixa espècie que presideix la plaça dels Arbres de Freginals- i 13 grèvols, al costat d'una pedra commemorativa procedent del monestir de Montserrat, amb una inscripció en memòria de les estudiants.

En el disseny del monument hi ha participat el Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació i de la Facultat de Biologia, i el Servei d'Obres i Manteniment de la universitat.

A més de Puigdemont i el rector de la UB, Joan Elias, assistiran a l'acte la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, els consellers d'Interior i Empresa i Coneixement, Jordi Jané i Jordi Baiget, respectivament, i la vicerectora d'Estudiants i Política Lingüística de la universitat, Alba Ambròs.

Notícies relacionades

L'any passat, el Paranimf de la UB ja va albergar el 27 d'abril un emotiu acte d'homenatge a les estudiants, amb presència de famílies de 10 de les víctimes i estudiants ferits i presidit per Puigdemont i el llavors rector, Dídac Ramírez.

L'accident va passar la matinada del 20 de març del 2016 a l'autopista AP-7, a l'altura de la població tarragonina, en un autobús procedent de València amb una seixantena d'estudiants. La majoria de les víctimes mortals eren italianes.