recorrerà diverses ciutats espanyoles

Hazte Oír denuncia "censura" en el tercer vehicle que treu al carrer

Un autobús de l'associació ultracatòlica que advoca per la "llibertat d'expressió" circularà aquest dimarts per Madrid

jgblanco37527665 madrid  03 03 2017  caravana de hazte oir con el lema modifi170303151302

jgblanco37527665 madrid 03 03 2017 caravana de hazte oir con el lema modifi170303151302 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

L'associació ultracatòlica Hazte Oír treu aquest dimarts al carrer un tercer vehicle que denuncia "censura". La plataforma va explicar aquest dilluns que la iniciativa és "en defensa de la llibertat d'expressió i la llibertat dels pares a escollir l'educació per als seus fills davant les 'lleis d'adoctrinament sexual'".

La presentació d'aquest tercer vehicle, que tindrà lloc a l'aparcament del Poliesportiu Municipal José Caballero, d'Alcobendas, serà a partir de les 11.30 hores i hi intervindrà el president de l'associació, Ignacio Arsuaga. Abans de la seva presentació ja han circulat fotos del vehicle amb el nou lema a Twitter.

La plataforma ultracatòlica detalla que aquest nou vehicle de la campanya #ElBusDeLaLibertad i, en aquest cas, el primer que va posar en circulació --després de la resolució del recurs judicial que té cinc dies per decidir--, recorrerà diverses ciutats espanyoles a partir de la setmana que ve, entre les quals hi ha Barcelona, València, Saragossa, Pamplona, Sant Sebastià, Bilbao i Vitòria.

El primer autobús, amb el missatge "Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho", va ser paralitzat el passat dia 1 per la policia municipal i retingut en un aparcament de la localitat madrilenya de Coslada. L'endemà, una interlocutòria judicial va prohibir la circulació d'aquest autobús fins que no es modifiqués el lema de la campanya.

Notícies relacionades

Divendres passat, l'associació va treure un segon vehicle, aquesta vegada una caravana, amb el lema modificat. La policia municipal va interposar una denúncia a l'entendre que contravenia l'ordenança de publicitat.

L'associació denuncia una "campanya de persecució i caça de bruixes orquestrada per l'Ajuntament de Madrid", segons va declarar aquest mateix dilluns el president d'Hazte Oír al presentar als jutjats madrilenys de Plaza de Castilla una denúncia contra l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena; la portaveu de l'ajuntament, Rita Maestre; i el delegat de Salut, Seguretat i Emergències, Javier Barbero, com a "presumptes autors dels delictes continuats d'amenaces, coaccions, contra la integritat moral, de prevaricació, d'incitació a l'odi i de discriminació".