Els familiars de menors transsexuals denuncien Hazte Oír per la seva "campanya de l'odi"

L'associació Chrysallis considera que els missatges de l'organització ultracatòlica inciten a la discriminació

jgblanco37512971 madrid  02 03 2017  ignacio arsuaga  presidente de hazte oir170302140830

jgblanco37512971 madrid 02 03 2017 ignacio arsuaga presidente de hazte oir170302140830 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

L'associació de famílies de menors transsexuals Chrysallis ha denunciat l'organització Hazte Oír als Jutjats d'Instrucció de Madrid per la seva "campanya de l'odi contra els menors transsexuals".

En un comunicat, l'associació entén que l'autocaravana noliejada el 3 de març per la plataforma ultracatòlica amb els missatges "¿Les nenes tenen vulva? ¿Els nens tenen penis?" nega la identitat dels menors transsexuals.

Chrysallis coincideix amb la Fiscalia Provincial de Madrid en la idea que els missatges inicialment difosos per l'autobús d'Hazte Oír "Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho" suposen una incitació a la discriminació i lesionen la dignitat de les persones per raó de la seva identitat sexual.

Per l'entitat, els missatges de l'autocaravana suposen una continuació dels de l'autobús i responen a una "contracampanya" enfront del lema "integrador i no discriminatori" divulgat per Chrysallis al País Basc i Navarra: "Hi ha nenes amb penis i nens amb vulva".

En la denúncia presentada el 3 de març, Chrysallis exposa que la campanya ultra denigra els menors transsexuals, "els humilia públicament, els menysprea i els genera descrèdit en el seu entorn, per pertànyer al grup de persones en què no coincideix la seva identitat sexual amb el sexe assignat al néixer en funció dels seus genitals".

L'associació considera que l'organització ultracatòlica incorre presumptament en conductes que constitueixen delictes tipificats en l'article 510 del Codi Penal.

Notícies relacionades

Chrysallis explica que li consten diversos incidents soferts per nens transsexuals, produïts "casualment" després de la campanya d'Hazte Oír, "incloent-hi la baixada pública de pantalons a un nen trans per part de diversos companys del seu centre escolar".

Així mateix, agraeix públicament les mostres de suport als menors transsexuals que han rebut aquests dies des de tots els àmbits, cosa que els anima a "lluitar amb més força" pels seus drets