El Vaticà titlla la gestació subrogada de «nova esclavitud» per a la dona

L'editorial de l''Osservatore romano' ho considera també un "profund acte de misogínia"

lmmarco35147362 singer elton john and husband david furnish with their sons 160816134010

lmmarco35147362 singer elton john and husband david furnish with their sons 160816134010 / GTRES

1
Es llegeix en minuts

La maternitat subrogada és una «nova esclavitud» per a la dona i un «profund acte de misogínia», segons va publicar ahir L’Osservatore Romano, l’òrgan oficial de premsa del Vaticà. Es tracta d’«una nova esclavitud que no pot jutjar-se d’una altra manera només perquè es paga i és voluntària», escriu Lucetta Scaraffia, editorialista del diari vaticà a la portada de la seva edició del diumenge, publicada el dia abans a internet. 

L’article parteix del comentari sobre el debat suscitat a Itàlia després que aquesta setmana un tribunal de Trento, ciutat del nord del país, reconegués la paternitat de dos homes els fills dels quals van néixer als Estats Units mitjançant una gestació subrogada, en una sentència sense precedents a Itàlia.

Scaraffia estima que aquest debat ha sigut «falsejat» al considerar-se que la decisió de recórrer a la maternitat subrogada és «inevitable, perfectament en línia amb el progrés humà, i per tant considera qualsevol actitud crítica com un signe d’absurda resistència a la modernitat».

Notícies relacionades

A parer seu, implica que a la dona que accepta una maternitat subrogada se li imposen «penoses condicions legals» que no fan més que «revelar principalment el caràcter inhumà de la transacció». «¿Com és possible que no es vegi un acte profundament misogin en aquesta operació de tipus comercial que es vol ennoblir amb un desig que no pot ser considerat un dret per ningú?», assenyala l’editorialista.

A Catalunya, en canvi, el Govern de la Generalitat va anunciar el mes de gener passat que reconeixerà els pares que optin pels ventres de lloguer als països on aquesta via està legalitzada.