per l'ordenança de publicitat

El bus trànsfob arriba a Cibeles i és paralitzat per la Policia Municipal

La plataforma Hazte Oír havia afegit al lema interrogants per complir amb el jutge

jgblanco37526841 gra205  madrid  03 03 2017   el presidente de la asociaci n 170303134428

jgblanco37526841 gra205 madrid 03 03 2017 el presidente de la asociaci n 170303134428 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts

Una autocaravana que forma part de la campanya 'Hazte Oír' contra la transsexualitat i que ha sortit aquest migdia amb un lema mínimament canviat, incloent-hi interrogants, ha arribat poc abans de les 13.30 hores a la plaça de Cibeles, on ha sigut paralitzada per un agent de la Policia Municipal de Madrid.

Després que el president de la plataforma, Ignacio Arsuaga, anunciés que conduiria amb el nou vehicle fins a Cibeles, per circular a prop de l'Ajuntament de Madrid amb el seu missatge, diverses càmeres de televisió, a més de la pròpia Policia Municipal, eren a la zona.

Quan ha aparegut, un agent ha demanat al conductor que paralitzés el vehicle. El policia portava un document amb l'ordenança de Publicitat per determinar si el nou vehicle incompleix aquesta normativa municipal.

Arsuaga ja ha advertit que, si això es produïa i li tornaven a immobilitzar l'autocaravana, es querellaria contra l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, al considerar que va contra el seu dret constitucional de llibertat d'expressió.

A dos metres de l'autocaravana immobilitzada, s'ha parat l'autobús "del respecte i la llibertat", impulsat per l'associació Arcòpoli i el programa 'El intermedio' de La Sexta amb un missatge a favor del respecte del col·lectiu.

Notícies relacionades

Hores abans, la plataforma Hazte Oír havia presentat aquest divendres l'autocaravana amb la qual petén continuar amb la seva campanya contra la transsexualitat. Amb el lema anterior mínimament modificat, incloent-hi els signes d'interrogació per complir amb el que ha dictat el jutge que ha paralitzat el primer autobús per poder incórrer en delicte amb el missatge que portava. 'No permetis que manipulin els teus fills al col·legi. Informa't amb el llibre que no volen que llegeixis. Interrogació. ¿Els nens tenen penis?¿Les nenes tenen vulva?'. És el nou missatge. D'aquesta manera, s'elimina el 'Que no t'enganyin' que acompanyava 'Els nens tenen penis' i 'Les nenes tenen vulva', escrites com una afirmació.

D'altra banda, ha avançat que el dia 12 al migdia es manifestaran per la llibertat d'expressió, i que denunciarà la presidenta de la Comunitat, Cristina Cifuentes, el socialista Pedro Sánchez i els dirigents de Podem Pablo Echenique i Íñigo Errejón per "insultar-los" a les xarxes socials.