Aguirre va finançar Hazte Oír quan presidia la Comunitat de Madrid

L'Executiu comunitari va atorgar 12.000 euros a l'associació ultracatòlica el 2007, i va patrocinar un acte i li va concedir un premi el 2004

 

 

1
Es llegeix en minuts

El Govern de la Comunitat de Madrid va aportar fons a l'associació ultracatòlica Hazte Oír quan Esperanza Aguirre presidia l'Executiu, per ajudar a organitzar esdeveniments, així com a través de premis.

Segons revela aquest divendres 'Eldiario.es', el 2007 l'Agència Regional d'Immigració i Cooperació va atorgar 12.000 euros a Hazte Oír per finançar l'organització del III Congrés E-ciutadans, celebrat a l'Aula Magna de la Universitat CEU San Pablo de Madrid, en què s'analitzava com es transmetia el missatge polític als ciutadans.

Es dona la circumstància que en aquell moment la citada agència depenia de la Conselleria d'Immigració, que llavors dirigia Lucía Figarimputada en el 'cas Púnica' i que va presentar la dimissió per aquesta causa.

Uns anys abans, el 2004, l'associació, que aquests dies ha sortit a la palestra per la seva campanya contra la transsexualitat, va organitzar un sopar de gala a l'Hotel Husa Princesa que va ser patrocinat per la Direcció General de la Joventut de la Comunitat de Madrid i va ser copresidit pel president d'Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, i Antonio González Terol, director de Joventut.

I el mateix any, l'Executiu comunitari va atorgar a l'associació el premi Guardó Joventut en la modalitat de periodisme.

VOT PER A AGUIRRE

I el 2011, amb el PP de tornada al Govern central, el Ministeri de l'Interior va declarar Hazte Oír associació d'utilitat pública, i per tant des d'aleshores compta amb beneficis fiscals i ajudes, com l'exempció de l'IBI i de gran part de l'IAE i de societats.

Notícies relacionades

La relació amb el PP sembla que va ser recíproca, ja que Arsuaga va demanar als associats d'Hazte Oír el vot per a Aguirre en la campanya de les eleccions municipals del 2015.

Després de ser-li immobilitzat l'autobús trànsfob pel jutge, Hazte Oír ha anunciat que trauran més autobusos amb missatges contra la "ideologia de gènere".