Presó per al suec que va sembrar el pànic a Barcelona amb un camió de butà

Joakim Robin Berggren ha passat aquest matí a disposició judicial després de passar 48 hores ingressat en una unitat psiquiàtrica

La jutge de guàrdia ha ordenat que ingressi a la presó a l'espera del judici

jgblanco37378963 detenido por conducior un camion de butano en contra direcci170221123344

jgblanco37378963 detenido por conducior un camion de butano en contra direcci170221123344 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

El jutjat de guàrdia ha ordenat aquest divendres l'ingrés a la presó preventiva per a Joakim Robin Berggren, el ciutadà suec que va atemorir Barcelona aquest dimarts després de robar un camió de butà. 

El ciutadà suec va sortir de la unitat psiquiàtrica en què va ser ingressat després de ser arrestat pels Mossos d'Esquadra ahir dijous al migdia. Aquest matí ha passat a disposició judicial. La jutge, després d'escoltar les proves aportades pels Mossos, ha estimat la petició de la fiscalia i ha decretat que sigui internat immediatament en un centre penitenciari a l'espera que se celebri el judici contra ell. 

La policia catalana li atribueix diversos homicidis en grau de temptativa, ja que van ser nombrosos els ciutadans i els policies que van haver d'esquivar el camió per evitar ser envestits. 

També el relacionen amb delictes de lesions -dues vianants van resultar ferits per l'impacte de bombones de butà que van sortir disparades-, conducció temerària, atemptat contra agent de l'autoritat. 

Joakim és un vell conegut de la policia sueca. L'abril del 2008 va ser condemnat a tres anys de presó per violència masclista. Arrossega detencions per furts i sancions per tinença d'estupefaents. També per conduir sense carnet i sota els efectes de l'alcohol.

Notícies relacionades

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana es van jugar la vida per detenir-lo. Va perdre més de 50 bombones de butà que van sortir disparades en cada revolt i en cada banda rugosa que va sobrepassar a tota velocitat. Va envestir cotxes i va estar a punt d'atropellar diversos vianants que a aquella hora -les 10.30 del matí- passejaven tranquil·lament per la plaça de Pau Vila, en direcció a la Barceloneta. Una dona brasilera, amb auriculars i sense poder sentir les advertències que li llançaven els policies de no travessar, va ser la que va estar més a prop de ser atropellada. Ho va impedir un agent antiavalots que la va agafar pel braç a l'últim instant.

La seqüència, la d'un camioner kamikaze que no s'aturava ni amb els trets de la policia, connectava inevitablement amb les matances gihadistes de Niça o de Berlín. Però Berggren no era cap terrorista islamista. Era un turista que venia de passar dilluns una nit de festa antològica