¿Què és el panga? 4 claus sobre un peix polèmic

El peix viu en aigua dolça i la majoria del que consumim procedeix de piscifactories del Vietnam

erewrewr

erewrewr

1
Es llegeix en minuts

La cadena d'alimentació francesa Carrefour acaba d'anunciar que no comercialitzarà el panga a Espanya, ni fresc ni congelat. Aquesta decisió ja s'havia pres anteriorment en altres països europeus com Bèlgica i França. Es tracta d'una mesura adoptada, han dit, “de forma preventiva”. Fonts del grup justifiquen aquesta decisió en els efectes nocius mediambientals de la cria d'aquest peix en granges.

¿QUÈ ÉS EL PANGA?

El panga és un peix d'aigua dolça que es cria habitualment en granges d'aqüicultura.

¿D'ON VE?

El seu hàbitat natural es troba en rius i llacs del Sud-est Asiàtic, sobretot a Tailàndia i el Vietnam, encara que pràcticament tot el panga que arriba als nostres mercats prové de la cria en aqüicultura al Vietnam, productor del 90% del panga que es consumeix a tot el món alimentat en el llunyà riu Mekong. Aproximadament 1,55 milions de tones de peix a l'any. 

¿COM ES VEN?

Notícies relacionades

Habitualment es ven en supermercats en forma de filets a preu molt barat. El preu és molt assequible perquè rendeix molt bé en granja, i s'engreixa en poc temps.

¿QUANT SE'N CONSUMEIX?

En els últims anys, el consum de peix panga ('pangasius hypophthalmus') s'ha disparat a Espanya i a tot Europa. La importació de panga a Europa creix sobre el 60% anual.