MESURES CONTRA L'AUGMENT DE MORTS

Trànsit desplegarà 200 càmeres de control del cinturó

El pla urgent contra la sinistralitat també inclou 60 nous radars fixos i avisadors d'excés de velocitat sense multes

 

  / DGT

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

El pla urgent per aturar l'augment de la sinistralitat registrat el 2016 inclou 15 mesures entre les quals destaquen la col·locació de 60 nous radars fixos, el desplegament de 200 càmeres de vigilància d'ús del cinturó i la creació de trams on s'avisarà el conductor si viatja a velocitat excessiva sense arribar a multar-lo. Així ho ha anunciat aquest dimarts el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, durant la seva compareixença a la comissió de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible del Congrés dels Diputats.

Notícies relacionades

Les càmeres de control de l'ús del cinturó ja s'han provat amb èxit en els accessos a Madrid. Només serveixen per als seients davanters, perquè la càmera no té prou angle per captar els del darrere, però permeten sancionar tant el conductor com el copilot si no fan ús del sistema de retenció. De manera immediata s'instal·laran "en més de 200 pòrtics de senyalització distribuïts per totes les comunitats on la DGT té competències", segons ha indicat Zoido, és a dir en totes les autonomies excepte el País Basc i Catalunya.

Igual que passa amb els radars, les ubicacions seran públiques i figuraran a la pàgina web de la DGT per "emfatitzar el caràcter preventiu de la mesura, encaminada a conscienciar de l'ús del cinturó", ha destacat Zoido. El ministre ha recordat que "147 dels 1.160 morts a la carretera el 2016 no portaven cinturó de seguretat".