El caçador d'Aspa va recarregar l'arma per disparar un quart tret, segons el jutge

La resolució apunta aquesta hipòtesi perquè els cadàvers presenten quatre impactes i l'arma només té capacitat per a tres cartutxos

El magistrat ordena l'ingrés a la presó sense fiança per a Ismael Rodríguez per l'assassinat dels dos agents rurals

  / ORIOL BOSCH/ACN

 
jgblanco37021553 24 01 2017 lleida reconstrucci  crim dels dos agents rurals 170124151427
Declara l’acusat de matar dos agents rurals.

/

1
Es llegeix en minuts
JESÚS G. ALBALAT / GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

El jutge que investiga la mort de dos agents rurals a Aspa (Segrià) sosté que Ismael Rodríguez, el caçador acusat del crim, podria haver arribat a recarregar la seva escopeta per disparar un quart tret sobre les seves víctimes. Almenys així ho planteja clarament en la resolució judicial amb què ha ordenat la presó sense fiança de l'acusat per dos presumptes delictes d'assassinat.

L'escrit del jutge repassa els fets tal com els va confessar l'acusat, des que va arribar al vedat de caça fins que es va trobar cara a cara amb els agents Xavier Ribes i David Iglesias. “Bon dia, som del Seprona (unitat de la Guàrdia Civil que no té res a veure amb aquest incident), descarregui l'arma”, li van dir.

DISTÀNCIA I NOMBRE DE TRETS 

Fins a aquest moment, el relat del caçador no planteja dubtes. A partir d'aquí, però, sí. El primer és la distància a què va disparar els trets. Segons Rodríguez, a uns 10 o 15 metres. Una inspecció inicial de les ferides, a falta que s'acabi l'informe pericial, suggereix d'entrada que la distància va ser molt més petita.

Però la segona gran incògnita que s'obre és el nombre real de trets que va disparar. Els cossos de les víctimes presentaven quatre impactes. Un dels agents va rebre trets a la cara i al coll, tots dos de trajectòria horitzontal. L'altre en va rebre al tòrax i a la zona parietal. Rodríguez, no obstant, assegura que només va disparar tres vegades. L'arma que portava, una escopeta Raffaelo Power Bore, només té capacitat per a tres cartutxos.

EXPERIÈNCIA COM A CAÇADOR

Notícies relacionades

Preguntat sobre aquesta discrepància entre el nombre d'impactes i el de trets que assegura que va disparar, el jutge conclou: “Ha manifestat que l'arma no és susceptible de manipulació per admetre més cartutxos (circumstància que serà objecte de la corresponent anàlisi pericial), de manera que si això és cert no pot sinó concloure's que, després de disparar els tres trets, va recarregar l'arma i va disparar un altre tret”.

El jutge subratlla a continuació que l'acusat té com a mínim 10 anys d'experiència com a caçador, i per tant sabia que els agents rurals, en situacions com aquesta, no van armats. Tenint en compte aquests fets i indicis, el jutge considera que es pot tractar d'un cas d'assassinat i no només d'homicidi.