DAVANT LA VAGA CONVOCADA

La Generalitat proposa als professors reduir-los una hora l'horari lectiu

Els sindicats demanen més concreció i la incorporació de més docents

  

   / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat ha proposat als sindicats d'ensenyament la reducció d'una hora lectiva als professors de primària i secundària a partir del curs que ve, han informat a Europa Press fonts sindicals.

Fonts del Govern han explicat que la proposta permetria la incorporació de 3.500 dotacions de cara al curs que ve, que se sumarien als 2.011 nous professors -797 dels quals són per a substitucions- anunciats per la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, en la seva compareixença parlamentària. Ensenyament preveu un augment de 140 milions d'euros de la partida als Pressupostos, i la majoria d'aquests milions es destinarien a millores de la plantilla, i han apel·lat a seguir negociant.

Aquesta proposta de reducció d'una hora lectiva estima parcialment una de les demandes de la vaga convocada pels mestres de cara al 9 de febrer, que demana el retorn a l'horari lectiu, 18 hores a secundària i 23 hores a primària, dues hores menys que en l'actualitat.

Des de CCOO han assegurat que el Govern els ha comunicat que aquests 140 milions extres per a educació permetrien la reducció d'una hora de l'horari lectiu, i ha valorat que siguin els sindicats els que negociïn les condicions laborals. El secretari general de la Federació d'Educació de CCOO, Manel Pulido, ha explicat que volen parlar amb la Generalitat sobre els pròxims cursos, ja que la proposta rebuda es limita al curs 2017-2018.

NEGOCIACIÓ ABANS DE LA VAGA

Ustec·Stes ha afirmat que hi ha hagut una aproximació, però que encara s'està "lluny" de les demandes sindicals, i ha demanat al Govern concreció perquè la proposta és molt esquemàtica. El portaveu del sindicat, Ramon Font, considera que la proposta està poc especificada, sobretot pel que fa al retorn de la segona hora, i ha sostingut que si ara no reconeixen aquesta segona hora "difícilment" ho faran en un futur.

Notícies relacionades

Tant Pulido com Font han celebrat que la Conselleria d'Ensenyament hagi convocat per a la setmana que ve la taula sectorial d'ensenyament per negociar amb els sindicats.

El retorn de l'horari lectiu anterior a les retallades és una de les demandes dels sindicats, que han convocat vaga el 9 de febrer, coincidint amb la votació dels comptes, i en què també reclamen la retirada del pla de nomenaments, la reducció de ràtios i les substitucions des del primer dia.