El tren futurista Hyperloop arriba a Europa

L'empresa que desenvolupa el projecte estudia una connexió entre Brno i Bratislava

zentauroepp23292939 an image released by tesla motors   is a conceptual design r170119114225

zentauroepp23292939 an image released by tesla motors is a conceptual design r170119114225

1
Es llegeix en minuts

Una de les empreses dels Estats Units que treballen en el projecte del tren futurista de molt alta velocitat Hyperloop va anunciar aquest dimecres un acord per a una possible connexió entre la ciutat txeca de Brno i la capital eslovaca, Bratislava, Praga o altres.

Brno està situat a uns 130 quilòmetres al nord de Bratislava i una mica més de 200 quilòmetres al sud de Praga

"Com que hem resolt tots els problemes tècnics, ara és crucial per a nosaltres treballar amb els governs de tot el món", va dir el cap de l'empresa HTT, Dirk Ahlborn.

La idea de Hyperloop va ser posada en marxa el 2013 pel multimilionari Elon Musk,Elon Musk que també ha impulsat els cotxes elèctrics Tesla i els coets de SpaceX.

El concepte, considerat per alguns com a ciència-ficció, impulsaria els passatgers en càpsules que circulen sobre matalassos d'aire en un tub de baixa pressió.

Notícies relacionades

Musk va deixar el projecte obert a les ofertes de diverses empreses que el vulguin desenvolupar.

Una altra empresa americana, Hyperloop One, competeix per implantar el sistema de transport. La companyia va anunciar a principis de novembre un estudi de viabilitat als Emirats Àrabs Units per transportar viatgers i mercaderies entre Dubai i Abu Dhabi en 12 minuts.