Els pares de la Nadia separaran les defenses després dels nous càrrecs

El fins ara lletrat de la parella assumirà només la representació de Marga Garau

La Conselleria d'Afers Socials i Família es presentarà com a acusació particular en el cas

ATLAS

Els pares de la Nadia separaran les defenses després dels nous càrrecs
icoy36568637 nadia marga garau161209164653

/

2
Es llegeix en minuts

Fernando Blanco i Marga Garau, els pares de la nena Nadia Nerea, acusats d’utilitzar la malaltia de la seva filla per estafar un gran nombre de donants anònims, separaran les seves defenses després de la declaració davant el jutge, per un suposat delicte d’explotació sexual de la menor, prevista per a aquest divendres.

Així ho va explicar ahir l’advocat de la parella, Alberto Martín. El lletrat va assegurar que els pares de la Nadia no són «incompatibles, ni enemics personals, ni processals», però tots dos estan analitzant si els convé més per a la seva estratègia de defensa anar per separat, amb arguments i al·legacions diferents, perquè no hi hagi «un cert llast en una defensa respecte a una altra», va explicar el defensor.

Martín va insistir que l’objectiu  és «posar tota la força» en la direcció que la defensa se centri en els interessos de Nadia. «En aquest sentit, és la mare la que està en llibertat, la que està a prop de la nena i la que està fent el contacte maternofilial els caps de setmana», va precisar en declaracions a TV-3. 

L’advocat considera que la mare és la que té més possibilitats de quedar-se amb la pàtria potestat de la petita, que els ha sigut retirada provisionalment als pares després que esclatés l’escàndol. Dimarts passat, els Mossos d’Esquadra van confirmar que havien trobat fotografies «d’índole sexual» de la menor en un dispositiu informàtic que van remetre al jutge instructor de la Seu d’Urgell. Aquest va autoritzar el registre de la resta del material informàtic incautat a la parella i va dictar un acte en què els cita a declarar aquest divendres amb la intenció que expliquin la naturalesa de les imatges.

Els Mossos han rebut l’encàrrec d’escorcollar el contingut de tots els dispositius electrònics requisats a la família per esbrinar si el pare ha compartit internet les imatges de la seva filla despullada. 

Després de veure el contingut de les fotos requisades, el jutge sosté que els pares mantenien relacions sexuals davant de la nena i també destaca que en alguna de les imatges la menor apareix «exhibint els genitals». L’advocat va explicar que ja havia parlat amb els seus clients sobre la «conveniència de separar les defenses» davant el «calibre d’aquestes acusacions». 

Les declaracions de Blanco davant el jutge ja han anat en la línia d’exculpar Garau de prendre decisions sobre els tractaments de la seva filla. El jutge considera el pare responsable de les fotos íntimes de la menor. Blanco ja havia complert condemnes per estafa però no hi consten antecedents sexuals.

TUTELA CAUTELAR

Notícies relacionades

Paral·lelament, la Conselleria de Treball, Afers Socials i Família es presentarà en el cas com a acusació particular. El departament ha explicat que la decisió es va prendre dimecres, quan va sortir a la llum que els Mossos d’Esquadra van trobar imatges de presumpte contingut sexual de la menor en el material informàtic incautat a la vivenda de la família.

Encara que en l’actualitat la Nadia està vivint amb un familiar, la conselleria en té la tutela cautelar després que es retirés als pares. Aquests estan sent investigats per una presumpta estafa en les donacions per tractar la nena de la malaltia rara que pateix.