Els pares de la Nadia es van conèixer a la presó

Fernando Blanco va teixir una xarxa de mentides que va incloure un càncer terminal que també era fals

 

 

3
Es llegeix en minuts
CARMEN JANÉ / BARCELONA

Els pares de Nadia Nerea es van conèixer el 2003 mentre Fernando Blanco complia condemna a la presó de Palma de Mallorca, per dos delictes d'estafa, un a la seva anterior empresa, segons ha pogut comprovar la revista 'Interviú'. Blanco havia creat una trama de pagarés i albarans falsos amb la qual va aconseguir estafar 120.000 euros de les vendes de la distribuïdora de Coca-Cola, Cobega, a Menorca, per a la qual va treballar.

Marga Garau, aleshores hostessa de Transmediterránea, va anar a la presó instada per una amiga que tenia el seu nòvio pres i que li va presentar Blanco. Van iniciar una relació amb visites entre reixes i el 2005 naixia la Nadia, per al part de la qual el pare va demanar un permís de sortida, segons la revista. L'advocat de tots dos, Alberto Martín, va explicar a aquest diari que quan va néixer la criatura, Blanco ja tenia el tercer grau, règim amb què va complir condemna fins al febrer del 2007. És a dir, que va sortir quan la nena ja tenia 2 anys. Va començar immediatament la tasca de recollir diners per als suposats tractaments mèdics i la investigació de la malaltia de la seva filla, però en realitat no tenia res de què viure. Poc després va aconseguir una feina a hores com a operari en un celler de Benissalem (Mallorca). Les fotos familiars que poblen les seves xarxes socials no són anteriors a aquesta data, excepte una de la Nadia a coll del seu pare encara a la incubadora, on va passar dos mesos, segons explicaven els seus pares. La família de Garau sempre es va creure que s'havien conegut en un creuer.

La nena va néixer el 20 d'abril del 2005, a l'hospital de Son Llàtzer, amb tricotriodistròfia, una malaltia rara però no tan greu de la qual només hi havia 25 casos més a Espanya, però que Blanco sempre va presentar com que “donava una curta esperança de vida a la criatura” que només podien estendre caríssimes operacions a Houston (EUA) i França. Per costejar-les hi va implicar nombrosos particulars, empreses i famosos, des de Rafa Nadal o Javier Mariscal fins als jugadors del Reial Madrid, que segons 'Interviú', eren les seves últimes preteses víctimes. 

DIFUSIÓ DE LA HISTÒRIA

La parella va anar explicant el drama de la nena, primer a Mallorca, on van començar a aparèixer en televisions i diaris fins i tot d'àmbit nacional, i després des d'Organyà (Alt Urgell), on residien des de feia quatre anys i on els habitants també es van involucrar en el cas de la Nadia amb rifes i loteries. Van ser aquests últims els que finalment els van denunciar davant els Mossos, després de les primeres sospites a principis de desembre. Aleshores, el blog Mala Prensa ja havia alertat sobre la suposada falsedat d'una història a què havien donat credibilitat el diari 'El Mundo' i gairebé totes les televisions del país. 

Quan es va veure descoberta la mentida (ni els metges ni l'hospital que citava de Houston o l'Afganistan existien), Blanco va afirmar que portava la nena a “curanderos” que no li donaven rebuts i no a viatges als quals no anava ni la seva mare perquè, afirmava, “es posava nerviosa”. Segons la investigació dels Mossos, del milió d'euros que van arribar a recaptar, tan sols uns 2.000 euros s'havien destinat a pagar medecines, la majoria batuts proteics dels que s'utilitzen en dietes d'aprimament. En els comptes de la fundació ja només hi quedaven 318.000 euros, recollits en l'última campanya suposadament per a la nena. La resta dels diners se'ls havien gastat a mantenir un elevat tren de vida.

CÀNCER TAMBÉ FALS

Notícies relacionades

Tampoc hi havia rastre de despeses relacionades amb el suposat càncer terminal que el pare de la Nadia deia que tenia i que havia decidit no curar-se --afirmacions que sostenia davant la seva dona, el pare de la qual havia mort de càncer el juny del 2016-- i que es va descartar definitivament que existís quan va entrar a la presó.

Abans de recaptar en nom de la seva filla, Blanco ja havia deixat un reguitzell de víctimes a Menorca (on treballadors van avalar els seus pagarés falsos i es van quedar amb el deute), Eivissa (on li van subhastar un pis comprat amb la seva anterior parella per impagament i va deixar deutes a la comunitat de veïns) i Mallorca (on els tenien sota sospita per l'alt nivell de despesa que portava la parella). La primera sentència que el va condemnar també l'obligava a pagar a Cobega 20 milions de pessetes. Des d'aleshores, no ha tornat a tenir propietats a nom seu.