REACCIÓ A LA POLÍTICA D'IGUALTAT

El cardenal Cañizares crida a la rebel·lió davant la llei d'identitat de gènere

L'arquebisbe de València assegura que el protocol que regula el tracte a alumnes transsexuals portarà a la destrucció de la família

"¡No tingueu cap por, vencerem!", arenga als fidels

rjulve34282388 valencia 31 5 2016  sociedad   cardenal antonio ca izares  e160718132419

rjulve34282388 valencia 31 5 2016 sociedad cardenal antonio ca izares e160718132419 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

El cardenal Antonio Cañizares ha cridat a la rebel·lió davant la llei que regularà el dret a la identitat dret a la identitati l'expressió de gènere a la Comunitat Valenciana i que es debatrà pròximament a les Corts. L'arquebisbe de València, en un article que difondrà diumenge el setmanari 'Paraula' i que avança el diari 'Levante', assegura que la seva aprovació portaria a “la destrucció de la família” i apunta que “adoctrinar els nens en ideologia de gènere és una maldat”. Per això fa una crida general “a pares, associacions que tenen a veure amb la família, a polítics, a comunicadors i periodistes, a educadors i a tots els que em vulguin escoltar” a “no plegar-se de braços”Cañizares, que anteriorment ja va carregar contra l'“imperi gai” i “certes ideologies feministes”, assenyala que la Comunidat Valenciana “com altres vuit comunitats autonòmiques espanyoles, pretén imposar, a manera colonitzadora de les consciències i encara per la força, aquesta ideologia”.

El cardenal diu que parla amb la “mà estesa” i demana al Consell que es replantegi el projecte “i no vagin contra l'home ni contra la família”.  Però després d'assegurar que encara s'hi és "a temps" i que els considera "autèntics demòcrates", assenyala que no li agradaria "que es convertissin en dictadors o tirans”. A més, acaba la seva carta amb una arenga: “¡No tingueu cap por, vencerem!”.

Notícies relacionades

La llei que s'espera que aprovi el tripartit, amb l'oposició del PP i amb el dubte de la posició de Ciutadans, permetrà entre altres coses que els transsexuals no necessitin presentar un informe mèdic per canviar de sexe en el registre, per la qual cosa deixarà de ser considerat una malaltia. Igualment farà extensiu el compliment obligat en tots els centres escolars, inclosos els concertats i els privats, del protocol d'actuació que ja ha posat en marxa la conselleria d'educació als centres públics i que obliga els centres a dirigir-se als menors segons la identitat de gènere que triïn i els permet a aquests vestir-se en concordança amb aquesta elecció i a fer ús d'instal·lacions com vestidors o lavabos en funció d'aquesta elecció.

PRIMERES CRÍTIQUES

Des del ‘tripartit’ ja han començat a contestar a Cañizares. Així, Fran Ferri, portaveu de Compromís a les Corts, l'ha acusat de mostrar “una obstinació gairebé malaltissa contra la llibertat i igualtat de gènere”. “L'Arquebisbe utilitza un llenguatge apocalíptic i bel·licós totalment fora de lloc per referir-se a aquesta llei, fent contínues referències a colonitzacions, guerres, dictadures i tiranies, amb la qual cosa Cañizares evidencia que no accepta el marc de llibertats en què convivim els valencians i les valencianes", ha afirmat.