ESTAN EN PERFECTE ESTAT

Una dona de 67 anys dóna a llum a Grècia la seva néta mitjançant gestació subrogada

L'embaràs va requerir un permís judicial especial

jjubierre10742215 recien nacido161223101142

jjubierre10742215 recien nacido161223101142

1
Es llegeix en minuts

Una dona de 67 anys ha donat a llum a Grècia la seva pròpia néta mitjançant gestació subrogada, en el que suposa el primer cas al món d'una mare substituta d'una edat tan avançada, segons els metges que han atès el cas.

La mare natural patia una rara malaltia d'úter que la va obligar a sotmetre's a una histerectomia. Abans de l'operació se li van extreure òvuls que van ser fertilitzats amb els espermatozoides del seu marit.

Al no poder ser ella mateixa la gestant, la seva mare es va oferir com a mare substituta, cosa que a més d'exhaustives anàlisis mèdiques va requerir un permís judicial especial.

El límit d'edat a Grècia per a la fecundació in vitro és de 50 anys, però no s'han establert límits per a la gestació subrogada.

Konstantinos Pantos, el metge que va atendre l'embarassada, va opinar que per un costat és necessari elevar el límit d'edat de les mares que se sotmeten a tractaments in vitro, perquè l'esperança de vida ha augmentat, però, per l'altre, s'hauria d'imposar un sostre per a les mares de lloguer, per evitar així possibles riscos per a les dones d'edat avançada.

Notícies relacionades

La gestant va patir una pujada de la tensió arterial i va haver de donar a llum mitjançant cesària en la trentena primera setmana de l'embaràs.

En declaracions als mitjans locals, la partera, que igual que el nadó es troba en perfecte estat, va afirmar que no se sentia com una mare sinó "com una doble àvia", i va assegurar que havia pres la decisió d'ajudar la seva filla sense pensar-s'ho dues vegades i sense importar-li les opinions dels altres. 

Temes:

Grècia