El Parlament aprova per unanimitat la llei de vivenda que substitueix la suspesa pel TC

Els partits d'esquerra i les entitats socials critiquen la tebior de la norma amb els bancs

1
Es llegeix en minuts
TERESA PÉREZ / BARCELONA

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous per unanimitat la llei que substitueix els articles de la norma 24/2015 d'emergència habitacional, suspesos pel Tribunal Constitucional. És la primera norma aprovada per unanimitat a la Cambra catalana durant aquesta legislatura. El text obre la porta a una limitació dels lloguers i a afrontar el fenomen de l'ocupació de les vivendes.

Els partits d'esquerra i les entitats socials han criticat la tebior de la nova norma amb els grans tenidors de vivendes com els bancs i la carència de partides econòmiques suficients per crear un parc de vivenda social.

DEMORA

Notícies relacionades

Carlos Macias, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), ha criticat que la nova llei no impedeixi als propietaris a fer negoci amb un bé social i ha reconegut que la 24/2015 sí que contemplava aquesta possibilitat. Segons el seu parer, els mecanismes per afrontar el problema de la vivenda són "farragosos i lents" i ha dit que l'anterior llei era més completa.

Laia Ortiz, tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ha afirmat que el text aprovat suposa "un pas endavant", però ha censurat que no s'abordi immediatament la regulació dels lloguers abusius, ja que la legislació sobre aquest tema es realitzarà en un termini màxim de 9 mesos. Ortiz ha considerat que aquest debat és "inajornable i urgent", perquè el preu dels arrendaments no para de pujar.