El Congrés demana la creació d'un grup de treball per regular els deures

Les conclusions de la comissió haurien de traslladar-se a la nova llei d'Educació

Només el PP vota en contra la iniciativa parlamentària presentada pel PSOE

icoy35977687 deberes161108182246

icoy35977687 deberes161108182246 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

La Comissió d’Educació del Congrés dels Diputats va sol·licitar ahir al Govern crear un grup de treball perquè faci una proposta de regular els deures a Primària que posteriorment hauria d’incorporar-se a la futura llei d’Educació. La proposta va ser presentada pel PSOE com a proposició no de llei i va rebre el suport de tots els grups menys el del PP, que hi va votar en contra.

Els socialistes van afegir al document inicial una esmena d’ERC, destinada a «assegurar el marc competencial de les autonomies», i una altra de Ciutadans per la qual es demana que la taula de treball s’emmarqui dins de la subcomissió del pacte educatiu creada a la Cambra Baixa. El text busca garantir el dret dels nens a disfrutar del seu temps lliure, a conciliar amb les seves famílies i garantir que disfruten dels jocs propis de la seva edat.

Segons la diputada socialista María Luz Martínez, hi ha menors que poden passar fins a cinc hores amb aquestes activitats que, a més, «en molts casos són repetitives, tedioses i sense objectius ni finalitats educatives». 

BRETXA DE DESIGUALTAT

A més, assegura que aquesta activitat provoca «una bretxa de desigualtat social» entre els alumnes que compten amb l’ajuda dels seus pares per fer les tasques, perquè aquests tenen temps, i aquells els pares dels quals tenen menys temps lliure i no se’n poden ocupar.

Notícies relacionades

El PP va argumentar que els deures són competència dels docents i va advocar per respectar la seva decisió. La portaveu conservadora, María del Carmen González, va criticar a més que la proposició assenyali els deures com a activitats repetitives quan, per ella, «són conceptes arcaics».

«A més, si caiguéssim en la temptació de legislar els deures, el xoc entre Primària i Secundària per als alumnes podria revertir en un gran estrès, perquè els alumnes no estarien acostumats al treball fora de les aules», va assenyalar la diputada. 

Temes:

Deures Congrés