Anar al contingut

El Congrés demana la creació d'un grup de treball per regular els deures

Les conclusions de la comissió haurien de traslladar-se a la nova llei d'Educació

Només el PP vota en contra la iniciativa parlamentària presentada pel PSOE

EL PERIÓDICO / MADRID

El Congrés demana la creació d'un grup de treball per regular els deures

JOAN CORTADELLAS

La Comissió d’Educació del Congrés dels Diputats va sol·licitar ahir al Govern crear un grup de treball perquè faci una proposta de regular els deures a Primària que posteriorment hauria d’incorporar-se a la futura llei d’Educació. La proposta va ser presentada pel PSOE com a proposició no de llei i va rebre el suport de tots els grups menys el del PP, que hi va votar en contra.

Els socialistes van afegir al document inicial una esmena d’ERC, destinada a «assegurar el marc competencial de les autonomies», i una altra de Ciutadans per la qual es demana que la taula de treball s’emmarqui dins de la subcomissió del pacte educatiu creada a la Cambra Baixa. El text busca garantir el dret dels nens a disfrutar del seu temps lliure, a conciliar amb les seves famílies i garantir que disfruten dels jocs propis de la seva edat.

Segons la diputada socialista María Luz Martínez, hi ha menors que poden passar fins a cinc hores amb aquestes activitats que, a més, «en molts casos són repetitives, tedioses i sense objectius ni finalitats educatives». 

BRETXA DE DESIGUALTAT

A més, assegura que aquesta activitat provoca «una bretxa de desigualtat social» entre els alumnes que compten amb l’ajuda dels seus pares per fer les tasques, perquè aquests tenen temps, i aquells els pares dels quals tenen menys temps lliure i no se’n poden ocupar.

El PP va argumentar que els deures són competència dels docents i va advocar per respectar la seva decisió. La portaveu conservadora, María del Carmen González, va criticar a més que la proposició assenyali els deures com a activitats repetitives quan, per ella, «són conceptes arcaics».

«A més, si caiguéssim en la temptació de legislar els deures, el xoc entre Primària i Secundària per als alumnes podria revertir en un gran estrès, perquè els alumnes no estarien acostumats al treball fora de les aules», va assenyalar la diputada. 

Temes: Deures Congrés