Detinguda una menor a Alsasua per humiliar una amiga a les xarxes socials

La nena suplantava la seva víctima per denigrar-la

1
Es llegeix en minuts

Agents del Grup de Delictes Informàtics de la Policia Foral de Navarra han detingut recentment una noia de 16 anys per un delicte de maltractaments psicològics continuats comesos sobre una amiga a través de la xarxa social ASK.FM, en què ja s'han produït altres situacions de ciberassetjament.

L'actuació policial es va originar amb la recepció d'una denúncia interposada per un pare, en què es relataven una sèrie d'insults i menyspreus sobre la seva filla, que va arribar a necessitar suport psicològic. Les autores del tracte degradant serien diverses amigues del col·legi i ho feien des d'aquesta xarxa social.

La policia foral va aconseguir que la xarxa, domiciliada a Irlanda, els identifiqués l'adreça del correu electrònic amb què s'havia creat el perfil des del qual es cometia el 'cyberbulling'. Així van arribar els investigadors a conèixer l'origen de la connexió i la identificació de la seva usuària.

Notícies relacionades

La posteriorment detinguda va crear un perfil a ASK.FM similar al de la víctima, utilitzant la seva fotografia i un nom d'usuari semblant. Entre les característiques d'aquesta xarxa hi ha l'anonimat a l'hora de preguntar i contestar, cosa que feia de forma despectiva i vexatòria.

Els agents adscrits al Grup de Delictes Informàtics van comprovar que la menor havia utilitzat el correu d'un professor per donar-se d'alta, per la qual cosa també se li imputen delictes de revelació de secrets i usurpació de l'estat civil, a més de les calúmnies i injúries sobre la víctima i el seu pare. Una vegada posada en llibertat la policia foral va comunicar els fets a la Fiscalia de Menors.