INDAGACIONS SOBRE UNA CAMPANYA PER AJUDAR UNA NENA

Un jutge immobilitza els comptes dels diners recaptats per al tractament de la Nadia

Un jutjat de la Seu d'Urgell ha obert una investigació per aclarir si s'ha produït un frau

El magistrat ha sol·licitat tota la informació mèdica sobre la salut de la menor, que pateix un malaltia rara

 

  / ACN

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jutge de la Seu d’Urgell ha acordat immobilitzar els comptes on han anat a parar els diners recaptats per Fernando Blanco, el pare de Fernando Blanco,Nadia Nerea, d'11 anys, tricotiodistròfia, que és d'origen genètic. El magistrat, que ha obert una investigació per aclarir l'assumpte, també ha sol·licitat que li aportin tota la informació mèdica sobre la salut de la menor perquè sigui examinada pel forense.

L'objectiu, segons fonts judicials, és acreditar, per una banda, l'existència de la malaltia i, per l'altra, la gestió dels diners aportats pels ciutadans, que han tingut coneixement de la situació de la nena a través de les campanyes promogudes pel pare en diversos mitjans de comunicació. Els Mossos també estan investigant el cas. La menor i la seva família viuen al poble de Fígols i Alinyà, al Pirineu de Lleida.

MILERS D'EUROS

Notícies relacionades

Malgrat que el cas de la Nadia era conegut des de fa anys, va recobrar actualitat la setmana passada quan el diari 'El Mundo' es va fer ressò que la família necessitava urgentment 140.000 euros per operar la nena a Houston i que el pare patia un càncer de pàncrees. Només en quatre dies es van recaptar 153.000 euros. Després, altres mitjans de comunicació, sobretot programes de televisió, van difondre el cas.

Els dubtes sobre la veracitat de la història els van recollir inicialment el blog 'Mala prensa' i el diari 'Hipertextual', que van assenyalar diverses falsedats en el relat donat pels progenitors a 'El Mundo': des del tractament experimental i costós al qual s'ha de sotmetre la menor fins al nom i la trajectòria dels especialistes a qui la família diu que ha recorregut. El diari 'El País' també s'ha fet ressò dels fets i ha publicat aquests últims dies diversos reportatges sobre aquesta història.