Rajoy anuncia que les revàlides no tindran efectes acadèmics

Rajoy anuncia la suspensió de les revàlides fins al nou pacte educatiu. / AGUSTÍN CATALÁN / VÍDEO: ATLAS

Rajoy anuncia la suspensió de les revàlides fins al nou pacte educatiu.
Vaga d’estudiants contra les revàlides a Barcelona.

/

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, s'ha compromès durant el debat d'investidura que la revàlida de 4t d'ESO no tindrà efectes acadèmics i la de Batxillerat només servirà per accedir a la universitat fins que s'hagi tancat el pacte d'Estat d'educació que va oferir dimecres. En el seu primer discurs, el líder del PP s'ha compromès a crear durant el primer mes una subcomissió al Congrés que negociarà aquest pacte en un termini de mig any.

Notícies relacionades

Rajoy ho ha anunciat durant la seva rèplica al portaveu del grup parlamentari socialista, Antonio Hernando, que s'ha mostrat satisfet pel que ha denominat "un petit pas", encara que ell havia exigit la "paralització de les revàlides" al recordar-los la gran mobilització de desenes de milers d'estudiants durant la vaga d'estudiants de dimecres.

Respecte a la derogoació de la LOMCE, que Hernando també ha exigit, Rajoy hi ha contestat negativament. "Aquest pacte no ha de consistir a derogar la LOMCE", ha dit, i ha recordat que un govern socialista ja va derogar una llei d'educació en dues setmanes, cosa que no va contribuir a la millora del sistema.