Quatre processats per la violació als Sanfermines, imputats per altres abusos sexuals a Còrdova

Va passar al maig, van utilitzar possiblement burundanga i van compartir les imatges en un xat

 

  / EFE / VILLAR LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts

El jutge que investiga la suposada violació grupal als Sanfermines d'una noia madrilenya veu indicis que quatre dels cinc processats per aquests fets van abusar sexualment el maig passat d'una noia de 21 anys en una localitat de la província de Còrdova.

Els investigats presumptament van gravar els abusos amb un mòbil i van compartir un dels dos vídeos en un xat. El magistrat sosté que "existeixen seriosos indicis que podrien haver-se utilitzat substàncies específicament destinades per provocar la inconsciència de la víctima".

En el judici el titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Pamplona acorda remetre la investigació als Jutjats de Pozoblanco, partit judicial al qual pertany la localitat on es van portar a terme els fets, per ser els competents territorialment per a la seva instrucció.

En la resolució, el jutge considera que "resulta indiciàriament acreditat" que A.J.C.E. va oferir a la denunciant acompanyar-la al seu domicili en un vehicle, on quan va entrar i al seure al seient del copilot va caure "en un estat de profunda inconsciència".

Segons recull la sentència, al vehicle van pujar també J.A.P.M., J.E.D. i A.M.G.E. i mentre aquest últim conduïa "tots ells li tocaven els pits" i A.J.C.E. la "besava a la boca, rient-se entre ells de la víctima". Segons afegeix el magistrat, la van portar després fins a la localitat de Pozoblanco, on es va despertar "completament despullada al seient del darrere" i amb la granota i les mitges trencades.

La jove es va vestir i es va col·locar al seient del copilot, moment en què presumptament A.J.C.E. la va requerir "perquè li fes una fel·lació". Davant l'oposició d'ella, segons relata el jutge, l'investigat li va pegar "dues vegades a la cara i una altra al braç". Acte seguit, la va empènyer fora del cotxe i la va insultar.

DOS ARXIUS DE VÍDEO

Els tocaments practicats al vehicle van ser presumptament gravats per J.A.P.M. amb el telèfon mòbil d'A. M. G. E., i es van crear dos arxius de vídeo, el segon dels quals va ser compartit en un xat denominat 'Manada', en què posteriorment es van referir a la víctima com "la bella dorment". Des d'aquella conversa, l'investigat J.A.P.M. va difondre el vídeo en un altre xat anomenat 'Peligro' en què participava A.B.F, el cinquè processat per la suposada violació dels Sanfermines.

Aquests fets, segons detalla el jutge, estan tipificats en l'article 181 del Codi Penal com a quatre delictes d'abús sexual, delictes dels quals apareixen com a autors els quatre investigats. Així mateix, el magistrat imputa A.J.C.E. un delicte de lesions.

Notícies relacionades

Per a la concreció del relat dels fets i la valoració dels indicis de criminalitat, el magistrat ha tingut en compte "principalment el relat de la víctima en la seva denúncia, el claríssim contingut dels arxius de vídeo", "les fotografies que la víctima va fer de les lesions sofertes", la comunicació de l'incident a tercers i les dades obrants en l'atestat presentat per la Brigada de Delictes contra les Persones de la Policia Foral de Navarra.

Pel que fa a la qualificació jurídica dels fets, el jutge estima que d'acord amb l'article 181 del Codi Penal "es consideren abusos sexuals no consentits els que s'executin sobre persones que es trobin privades de sentit o del trastorn mental de les quals s'abusés, així com els que es cometin anul·lant la voluntat de la víctima mitjançant l'ús de fàrmacs, drogues o qualsevol altra substància natural o química idònia a aquest efecte".