Sevilla vota a favor d'ampliar un dia la Feria de Abril

El 61,8% dels votants de la consulta diuen 'sí' a la modificació del calendari

 

  / EFE / JULIO MUÑOZ

1
Es llegeix en minuts

La votació per decidir la data de celebració de lavotació  Feria de Abril de l'any que ve, que s'ha portat a terme durant cinc dies per via telemàtica, ha acabat amb la victòria dels partidaris de modificar els dies tradicionals per ampliar una jornada la festa.

En la consulta es plantejaven dues preguntes. La primera -"¿Està d'acord que la Feria de Abril del 2017 se celebri entre el diumenge 30 d'abril i el dissabte 6 de maig, tots dos inclosos?"- ha sumat 25.133 sís, el 61,81%, i 15.526 nos, el 38,19%.

La segona pregunta -"¿Està d'acord que la Feria de Abril compti sempre amb un dia festiu?"- ha tingut 32.963 sís, el 81,07%, i 7.696 nos, el 18,93%.

Sobre un cens de 588.334 sevillans que podien votar, ho han fet 40.659, el 6,91%, un percentatge que ha sigut considerat per la delegada municipal de Participació Ciutadana, Adela Castaño, superior al registrat en consultes similars en qualsevol altra ciutat espanyola.

Notícies relacionades

Adela Castaño, en conferència de premsa, ha assenyalat que no es tractava de decidir sobre una "ampliació" de la festa, sinó sobre una "remodelació", i ha assegurat que aquesta eina de participació telemàtica denominada Decide Sevilla se seguirà utilitzant per a altres qüestions d'interès, tal com el PSOE, que governa la ciutat, portava en el seu programa electoral.

Fins ara, la Feria de Abril de Sevilla començava oficialment un dilluns a la nit, a les zero hores del dimarts, amb la prova de l'"enllumenat", que encén cada any els centenars de milers de bombetes que il·luminen el Real, i acabava el diumenge següent amb els focs artificials.