Madrid pateix un embús monumental el Dia sense Cotxes

Dos accidents a la M-40 han provocat grans retencions a les entrades a la ciutat

 

  / LUCA PIERGIOVANNI

1
Es llegeix en minuts

El Dia sense Cotxes ha arrencat aquest dijous a Madrid amb retencions a les principals vies d'accés a la capital en hora punta. Segons el Centre de Pantalles de l'Ajuntament de Madrid, l'embús ha començat a les 7.00 hores i es mantenia a les 10 del matí. Les principals retencions s'han concentrat al nus de Manoteras, a l'avinguda América i a les sortides cap a Sanchinarro.

Un parell d'accidents al quilòmetre 56 de la circumval·lació M-40, un en cada sentit, han provocat retencions de fins a 10 quilòmetres a la A-1 i a la A-6. També s'han vist afectades les entrades a la ciutat des de la M-40 i els problemes s'han estès fins a la M-30.

Les xarxes socials han anat plenes de queixes sobre la situació i de bromes sobre la paradoxa que es col·lapsi la ciutat el dia que es convidava els madrilenys a aparcar el vehicle privat.

Notícies relacionades

L'ajuntament que dirigeix Manuela Carmena ha programat activitats com una bicicletada al matí als carrers tallats al trànsit, com el passeig del Prado, Alcalá, Granvía, San Bernardo, Carranza, Sagasta, Génova, el passeig de Recoletos i la plaça de Cibeles.

El carrer Bravo Murillo ha reobert cap a les 11 del matí per la iniciativa de Greenpeace Espai lliure de Cotxes, que ha provocat el tall d'aquest carrer al tram comprès entre Fernández de los Ríos i la Glorieta de Quevedo.