Alierta presenta Profuturo, projecte per fomentar l'educació digital dels nens

El president de la Fundació Telefónica subratlla que la iniciativa està dirigida a menors i joves sense accés a la formació

lainz35583316 gra381 as s  italia   18 9 2016    el presidente de la funda160918210819

lainz35583316 gra381 as s italia 18 9 2016 el presidente de la funda160918210819 / Marco Merlini

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ASÍS

La cerimònia d’obertura de la trobada internacional per la pau que se celebra a la localitat italiana d’Assís va servir d’escenari perquè el president de la Fundació Telefónica, César Alierta, presentés ahir diumenge el projecte Profuturo, que persegueix impulsar l’educació digital amb la finalitat de construir una societat més «pròspera i justa». L’objectiu concret és apostar per l’educació digital dels nens i els joves en països desafavorits.

Alierta, que va intervenir davant de líders religiosos i polítics d’arreu del món, segons informa Efe, va precisar que encara que el projecte està auspiciat per la Fundació Telefónica i també per la Fundació La Caixa, manté les portes obertes a més col·laboracions: «A Profuturo podem finançar iniciatives a tot el món, però som conscients que aquests reptes no es poden portar a terme de manera individual. És un projecte obert a qualsevol organisme del món».

50 MILIONS SENSE ESCOLARITZAR

Notícies relacionades

Alierta  va lamentar que hi hagi «50 milions de nens que no tenen accés a l’escolarització», i va recordar que fa uns anys, en conversa amb l’actual papa Francesc, aquest va argumentar que la falta d’accés dels menors a la formació és un dels principals problemes del món.

«Fa 10 anys, l’educació digital era impensable. L’educació digital significa donar una educació de bona qualitat a qualsevol nen del món. Significa que un nen a l’Àfrica podrà rebre la mateixa educació que un nen a Nova York», va afirmar Alierta. La iniciativa compta amb un projecte pilot a Angola, en què participen 60 professors –amb una formació en noves tecnologies que també és decisiva– i 2.700 nens, i també adults que reben cursos d’alfabetització. La idea és arribar ara a altres països africans, asiàtics i llatinoamericans.