xarxa ferroviària

Rull denuncia que Adif no reconeix els acords amb Foment sobre la inversió a Rodalies

Territori presentarà un recurs davant l'Audiència Nacional a l'octubre perquè obligui l'empresa a invertir en la xarxa

Un tren de Rodalies, en una imatge d’arxiu.

Un tren de Rodalies, en una imatge d’arxiu. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat presentarà un recurs contenciós administratiu davant l'Audiència Nacional perquè un jutge obligui Adif a invertir i garantir el servei a Rodalies. La via judicial s'emprèn després que Adif hagi respost, a un requeriment previ, que no l'afecten els acords polítics sobre inversions a què va arribar l'Administració catalana amb Foment.

El conseller de Territori, Josep Rull, ha afirmat aquest dijous que aquesta resposta és "inaudita", ja que suposa que els acords a què es va comprometre l'exministra de Foment Ana Pastor sobre inversions a Rodalies són "irrellevants a efectes administratius", fet que suposa una "desautorització" d'Adif al Ministeri de Foment "sense matisos".

REQUERIMENT PREVI

Notícies relacionades

La Generalitat va presentar al juliol un requeriment previ a Adif pel mal estat de les infraestructures per on es presten els serveis de Rodalies, que era el pas previ a la interposició del recurs contenciós administratiu davant l'Audiència Nacional per "inactivitat de l'Administració".

Rull ha dit que la Generalitat presentarà el recurs contenciós administratiu durant el mes d'octubre i que estarà avalat pel nombre màxim d'ajuntaments possibles. "Volem aconseguir l'empara de la justícia perquè el servei funcioni”, ha manifestat.