ALERTA SANITÀRIA

Madrid investiga un altre possible cas de febre hemorràgica de Crimea-Congo

Els dos anteriors pacients sospitosos d'haver contret la malaltia van donar negatiu en les anàlisis

Una facultativa treballa en un laboratori d’anàlisis clíniques.

Una facultativa treballa en un laboratori d’anàlisis clíniques. / EFE

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

Un home que era objecte de seguiment per haver tingut contactes amb un dels afectats per la febre hemorràgica de Crimea-Congo ha sigut ingressat aquest divendres al matí a la unitat d'aïllament d'alt nivell de l'Hospital La Paz-Carlos III com a cas en investigació. La decisió s'ha pres perquè el pacient tenia febre, segons un comunicat de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, que no ha precisat si presentava altres símptomes.

Dissabte passat es van aïllar dues dones que havien presentat febre, però les anàlisis van donar negatiu en el virus que causa la febre i van ser donades d'alta l'endemà.

LA INFERMERA SEGUEIX ESTABLE

Notícies relacionades

La malaltia ja va provocar la mort a un home de 62 anys el 25 d'agost a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, on va ser traslladat des de l'Infanta Leonor després de rebre la picada d'una paparra mentre feia una excursió pels voltants del poble avilès de San Juan del Molinillo. La malaltia manté a l'uci una de les infermeres que van atendre l''home i que, segons la conselleria, segueix "estable dins de la gravetat". Aquests han sigut els dos primers casos de febre hemorràgica Crimea-Congo confirmats a l'Europa Occidental.

Des que les anàlisis van confirmar que es tractava del virus de Crimea, les autoritats sanitàries van procedir al seguiment de totes les persones que haguessin pogut ser contagiades pels dos infectats. S'han arribat a vigilar fins a 284 persones, però la xifra s'ha reduït en les últimes jornades fins a 148. Principalment la reducció es deu al fet que un nou protocol aprovat pel Ministeri de Sanitat ha rebaixat de tres a dues setmanes la durada de la quarantena.