defraudació en el fluid elèctric

Tancat un hotel de quatre estrelles de Lloret per tenir punxada la llum

El frau s'ha descobert arran d'un incendi i Endesa està investigant un altre establiment del mateix grup pel mateix motiu

sun-village

sun-village

2
Es llegeix en minuts
Ferran Cosculluela
Ferran Cosculluela

Periodista

ver +

Els Mossos d’Esquadra han obert diligències per un delicte de defraudació de fluid elèctric a l'hotel Sun Village de Lloret de Mat (Selva) per estar connectat il·legalment a la xarxa elèctrica. El descobriment que aquest establiment de quatre estrelles havia punxat la llum es va descobrir dijous arran de l'incendi d'un generador de gasoil situat al terrat de l'hotel, cosa que va obligar a desallotjar 238 persones.  

La policia catalana ha informat que la companyia Endesa també està elaborant un informe sobre el presumpte frau i quan el tingui a punt el remetrà al jutjat de Blanes que porta el cas. Fonts de l'Ajuntament de Lloret han explicat que els tècnics de la companyia també estan investigant per una presumpta defraudació del fluid elèctric l'hotel Savoy, de tres estrelles, que pertany al mateix grup del Sun Village.

L'incendi d'aquest hotel es va produir dijous a la tarda. Les flames van començar quan operaris d'Endesa van tallar la llum a unes vivendes del mateix carrer on hi ha el Sun Village per fer unes reparacions. Segons sembla, com que l'hotel estava punxat de forma il·legal a la xarxa de subministrament d'aquest sector, el tall de subministrament va obligar els responsables de l'establiment a encendre el generador auxiliar situat al terrat.

SOBRECÀRREGA DEL GENERADOR

A causa de la gran demanda de corrent que hi ha a l'establiment en aquesta època de l'any, en què l'ocupació supera el 80%, el generador de gasoil es va sobrecarregar i va acabar incendiant-se. Després de l'evacuació de l'hotel, i davant la constatació que l'establiment no podia tornar a obrir les portes perquè no tenia electricitat, l'ajuntament va obligar els responsables a reallotjar els clients en altres establiments de la mateixa cadena.

Notícies relacionades

Arran de l'incendi, que va obligar a mobilitzar deu dotacions de bombers, els equips d'emergències i els tècnics municipals van comprovar que les instal·lacions de llum i de gas ubicades al terrat de l'hotel estaven envoltades de bidons de gasoil i incomplien les mesures de seguretat. L'ajuntament ha procedit a retirar-li la llicència d'activitat a l'espera que els investigadors dels Mossos i els tècnics de les dues companyies emetin els seus informes sobre l'estat de les instal·lacions.

Fonts d'Endesa han explicat a l'agència Efe que tenen proves gràfiques que l'hotel tenia la llum punxada, per la qual cosa denunciaran els responsables de l'establiment. També han informat que la companyia va tallar el corrent elèctric al Sun Village fa un any perquè acumulava un deute de 150.000 euros. Una afirmació que ha sigut desmentida pels responsables de l'hotel, que asseguren que el deute és dels anteriors propietaris i que l'establiment funciona amb el generador elèctric des de fa quatre mesos.