"Va tornar de la muntanya i se li va posar la cama negra"

Els habitants de San Juan del Molinillo, el municipi on es va infectar la víctima de febre hemorràgica, mostren la seva estranyesa pel fatal desenllaç

La família està molt preocupada pel possible contagi d'una de les seves filles, que està embarassada

jjubierre35356636 san juan del molinillo160902140338

jjubierre35356636 san juan del molinillo160902140338

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

Raúl, l'home de 62 anys que va morir a Madrid per la picada d'una paparra infectada pel virus de Crimea Congo, havia nascut al poble avilès de San Juan del Molinillo i passava sempre les vacances i molts caps de setmana en aquesta població. A mitjans d'agost, després d'“una excursió per la muntanya”, va tornar "notant que li havia picat alguna cosa". Quan la cama va començar a posar-se-li "negra", se'n va anar a Madrid, on després d'una setmana va morir sense que els metges haguessin encertat a diagnosticar-li la malaltia que en realitat patia: una febre hemorràgica mortal que és la primera vegada que s'encomana a Europa Occidental.

Notícies relacionades

Els veïns de San Juan expliquen que la família està molt preocupada per la possibilitat que algun dels seus membres s'hagi contagiat, especialment per una de les seves dues filles, que està embarassada. Tots estan sent objecte de vigilància per part de la Comunitat de Madrid, el seu lloc de residència.

Els paisans de Juan han reaccionat amb estranyesa a la notícia, que han sabut pels mitjans de comunicació. “Tota la vida hi ha hagut paparres i mai havia passat res”, deia un d'ells al ‘Correo de Burgos’. Raul tenia una casa a la pedania de Villarejo, que està paret amb paret amb la dels seus pares. A més, a la veïna localitat de Navarredondilla hi viu una de les seves dues filles amb els seus néts.