jornada castellera

Sant Fèlix fa història amb tres tres de deu amb folre i manilles en una mateixa diada

Els Castellers de Vilafranca i la Vella dels Xiquets de Valls completen la construcció, i els Minyons de Terrassa momés la carreguen

jjubierre35326163 vilafranca 31 08 2016 diada castellera de sant felix a vilaf160830123417

jjubierre35326163 vilafranca 31 08 2016 diada castellera de sant felix a vilaf160830123417 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
CARMEN JANÉ / VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Fins a tres tres de deu amb folre i manilles i en una mateixa diada i en una primera ronda. Una fita en la història castellera que s'ha pogut veure en la diada castellera per antonomàsia de l'estiu, la de Sant Fèlix, a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. La Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca han completat la construcció, mentre que els Minyons de Terrassa, virtuosos d'aquesta construcció, només l'han carregat.

Sota un cel ennuvolat que promet rebaixar la calor sufocant d'altres anys però amb una plaça tan plena com de costum, els Minyons de Terrassa han obert amb un tres de deu amb folre i manilles vuit minuts abans de l'hora prevista de l'inici de la festa, però no l'han pogut descarregar. La colla de Terrassa és l'única que l'any passat va completar la construcció, que es va resistir als de Vilafranca.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha donat la campanada en la seva primera ronda amb un imponent tres de deu amb folre i manilles que ha deixat a tothom bocabadat. Era la primera vegada que la colla de Valls, l'única que li pot discutir la supremacia a Vilafranca, descarregava a la plaça més castellera una construcció de 10 pisos. 

La colla de la camisa rosada havia descarregat el tres de deu amb folre i manilles en la diada del Firagost a Valls. Era la segona vegada en la seva història que completaven el castell.

Notícies relacionades

La Joves Xiquets de Valls han començat amb una torre de nou amb folre i manilles, el castell que tenien previst, que han completat amb solvència. La construcció la van recuperar l'any passat en aquesta mateixa plaça després de 14 anys sense aconseguir-la. Però aquest any han anat més enllà i l'han descarregat.

Els Castellers de Vilafranca ha sigut els últims de la primera ronda, minuts abans de la una del migdia, una dada que ja per si és un rècord de celeritat per a un Sant Fèlix. La colla, que aquest any està en un moment de forma excel·lent, no ha decebut i ha completat el tres de deu amb folre i manilles amb una solvència que permet anticipar un intent de quatre de deu amb folre i manilles en la segona ronda.