Estabilitzat l'incendi intencionat de Calafell després de carbonitzar 11 hectàrees

L'alcalde afirma que uns veïns han vist tres motoristes calant foc al bosc

 

  / BOMBERS DE LA GENERALITAT

1
Es llegeix en minuts

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar l'incendi forestal que s'ha desncadenat aquesta tarda en una zona pròxima a la urbanització Mas Mel de Calafell (Baix Penedès). El foc s'ha iniciat amb dos focus actius, separats per més d'un quilòmetre, i els bombers estan concentrant els seus esforços sobre les flames que estan més pròximes al nucli habitat.

A primera hora de la tarda, els equips d'extinció, que han enviat una vintena de dotacions terrestres i set mitjans aeris a la zona, han recomanat als veïns de la urbanització que es confinin a casa com a mesura de precaució.

SOSPITES DE L'ALCALDE

Els bombers i els Agents Rurals de la Generalitat calculen que el foc ha afectat unes 11 hectàrees de vegetació. La Policia Local de Calafell ha tallat l'accés al carrer de Lituània, a la urbanització afectada.

Notícies relacionades

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré (PSC), ha publicat al seu compte de Twitter les sospites que es tracta d'un incendi intencionat, a l'haver-se iniciat en dos focus separats per 1,5 quilòmetres. L'alcalde ha explicat que uns veïns han avisat els equips d'emergències per denunciar que hi havia tres motoristes calant foc al bosc.

"Fins i tot alguna persona ha vist que estaven fent una espècie de cercle amb algun tipus de líquid", ha afegit. Ferré ha detallat que la Policia Local ha localitzat els tres motoristes però que aquests "s'han fugat", ha afegit en declaracions a l'agència ACN.