Deu nous possibles casos de Zika autòcton a Florida

Les persones infectades són totes residents a la mateixa zona on es van trobar els primers quatre malalts

cjane34893253 files  this file photo taken on june 7  2016 shows miami dad160801195722

cjane34893253 files this file photo taken on june 7 2016 shows miami dad160801195722 / RHONA WISE

1
Es llegeix en minuts

El governador de Florida (EUA), Rick Scott, ha anunciat aquest dilluns que hi ha 10 possibles casos més de persones que van contraure el virus del Zika a l'estat, cosa que ampliaria la incidència de la malaltia fins a 14 casos "autòctons".

Scott ja va confirmar divendres passat que hi havia unes quatre persones infectades per Zika que suposadament l'havien contret sense haver viatjat a l'estranger. Serien una dona i tres homes que van contraure "possiblement" el virus del Zika als comtats de Broward i Miami-Dade, al sud-est de Florida.

El Departament de Salut de Florida va apuntar que el contagi del Zika al comtat de Miami-Dade es va produir en una petita zona del centre urbà de Miami que inclou els barris de Wynwood i Edgewater. Scott va assenyalar que el Departament de Salut de Florida creu que les "transmissions autòctones s'estan produint només a la mateixa zona" afectada de Miami i que les autoritats sanitàries "han descartat dues possibles àrees més", informa l'agència Efe.

Fins divendres passat, els casos de Zika registrats als EUA eren tots de persones que havien viatjat a l'estranger i que havien rebut la picada dels mosquits transmissors de la malaltia o havien resultat contagiats de persona a persona a través dels fluids corporals.

MÉS POSSIBLES CASOS

Lyle Petersen, director a càrrec de la resposta al virus del Zika dels Centres per a la Prevenció i Detecció de Malalties (CDC) dels EUA, ha advertit que hi pot haver més casos de persones contagiades de Zika dins dels EUA "en les pròximes setmanes".

L'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) ha demanat paralitzar la recollida i donació de sang en els dos comtats de Florida on es van detectar els quatre primers casos de Zika autòcton, fins que no es puguin aplicar proves i un mètodes que garanteixi que estan lliures del virus.

Notícies relacionades

Per ara els CDC no planegen recomanar que s'evitin els viatges a les zones afectades, com sí que van fer quan el Zika va arribar a Puerto Rico, però demanen a la població que prenguin mesures preventives.

Fins ara als EUA continental s'han registrat 1.658 casos de Zika, tots relatius a contagis del virus en viatges a l'estranger, tret d'un d'una persona contagiada en un laboratori i 15 per transmissió sexual. A Espanya s'han registrat 193 casos