ÈXODE VACACIONAL

Dos accidents i accions de protesta a Tarragona han complicat l'operació sortida

L'AP-7 ha registrat retencions de fins a 15 quilòmetres a l'alçada de Torredembarra i de vuit a Sant Celoni

3
Es llegeix en minuts

Cues de vehicles de més de 10  quilòmetres a les sortides de la ciutat de Barcelona (especialment al nus de la Trinitat), de fins a 15 quilòmetres a l'autopista AP-7 a Tarragona i de vuit a Barcelona, en els dos sentits a l'alçada de Sant Celoni, han marcat la gran operació sortida de les vacances d'agost des de primeres hores d'aquesta tarda. Dues accions de protesta per la sinistralitat de la N-340 al seu pas per Tarragona i dos accidents, un a Fogars de la Selva i l'altre a Torredembarra, han complicat de bona part dels 530.000 vehicles que, segons el Servei Català de Trànsit, havien de sortir de Barcelona en aquest inici de les vacances.

Segons la pàgina web del Servei Català de Trànsit, les retencions i la congestió de trànsit han començat poc després de les 13.00 hores, amb cues de més de 10 quilòmetres al nus de la Trinitat, en direcció al Vallès, i també a l'autopista AP-7, a l'alçada de Barberà del Vallès, cap a Girona. Cap a les 18.30 hores, les retencions a l'AP-7 eren de vuit quilòmetres en sentit nord a Sant Celoni i de 15, aproximadament, en sentit sud a l'altura d'Altafulla a causa, en part, de la marxa lenta de protesta que han protagonitzat els camioners de la Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona (FEAT). Mitja hora més tard la retenció s'ha reduït a la meitat a Tarragona, mentre que més amunt de Sant Celoni, però en direcció sud, es mantenien retencions de més de sis quilòmetres per un accident a l'alçada de Fogars de la Selva. 

DOS ACCIDENTS

A les 19.30, segons Trànsit, les retencions en direcció nord a Sant Celoni han desaparegut i, en direcció sud s'han mantingut 6,5 quilòmetres per l'accident de Fogars de la Selva. A Tarragona, amb la finalització de les accions de protesta, ha millorat la circulació a la N-340 i a l'AP-7, encara que un accident a l'altura de Torredembarra també ha mantingut sis quilòmetres de retencions.

La protesta a la N-340, convocada pels alcaldes de l'anomenat Pacte de Berà i de les Terres de l'Ebre, ha sigut seguida per unes 200 persones, que han tallat el trànsit de la carretera durant una mica menys de mitja hora en els dos sentits, a l'alçada de l'arc romà de Berà. Darrere una pancarta en què han sol·licitat solucions, els alcaldes també s'han agafat a una llarga cadena com a símbol dels lligams que els suposa la vella infraestructura que travessa la província.

MARXA LENTA DE CAMIONS

A més d'aquest tall de la circulació en una via clau per a la mobilitat a Tarragona, també s'ha col·lapsat l'autopista AP-7 a la mateixa hora que han protagonitzat una llarga filera de camions. Tant els alcaldes com els transportistes sol·liciten, com a primera mesura per buscar solucions, que l'autopista sigui gratuïta en els trams on la N-340 no estigui desdoblada en autovia.

Notícies relacionades

La punta de les retencions s'ha produït a partir de les sis de la tarda i s'han resolt pràcticament dues hores més tard, excepte en zones puntuals. Aquest és el cas de Tarragona, en què l'accident a Torredembarra ha allargat els problemes fins a les vuit del vespre tocades. Cap a les nou del vespre hi seguia havent retencions de dos quilòmetres o més en punts com Montmeló, en direcció a Barcelona, i a les sortides de la capital tant pel nord com pel sud.

Altres punts en què també hi ha retencions i circulació lenta al llarg de la tarda han sigut la C-58 en direcció a Manresa a l'alçada de Sant Quirze del Vallès i Sabadell; i a Platja d'Aro, on les retencions no han sigut quilomètriques, però han durat tota la tarda.