Juan Antonio Bayona: "No estem aprofitant tot el potencial que tenim"

El director de cine, que aquesta tarda participarà en l'entrega dels premis de la Fundació Princesa de Girona, aposta per donar més oportunitats als joves

34527543 60

34527543 60 / Jordi Ribot Punti/ICONNA

1
Es llegeix en minuts
Ferran Cosculluela
Ferran Cosculluela

Periodista

ver +

El director de cine Juan Antonio Bayona, que aquesta tarda participarà en l'entrega dels premis de la Fundació Princesa de Girona, ha afirmat aquest divendres al matí que ell només és “el resultat d'unes possibilitats que ha tingut”, perquè, al seu parer, “no és tan important el talent com la feina i les possibilitats de poder portar-lo a terme”.

El premiat realitzador s'ha qualificat a si mateix com “un noi ordinari que ha tingut la possiblitat de fer coses extraordinàries”, en part gràcies al fet que va poder estudiar a la primera escola de cine que es va crear a Catalunya. Bayona ha insistit que s'ha de donar més oportunitats als joves perquè, a Espanya, “no estem aprofitant tot el potencial que tenim”, tant en la indústria del cine com en altres activitats.

En un sentit semblant s'ha pronunciat la productora Belén Atienza (que com Bayona ha sigut seleccionada per ser membre de l'Acadèmia del Cine dels EUA). “Quan se'ns va plantejar la possibilitat de participar en l'entrega d'aquests premis, ens va semblar una iniciativa molt interessant perquè cada dia veiem el potencial dels joves d'aquest país”, ha manifestat.

INVERSIÓ I EDUCACIÓ

Bayona i Atienza han sol·licitat que es facin tots els esforços possibles en “inversió i educació”, perquè són dos elements que marquen la diferència entre els països, i també han sol·licitat més “suport públic i institucional” perquè si no “els joves es queden molt sols”, han dit.

Notícies relacionades

Respecte a la seva última pel·lícula, ‘Un monstruo viene a verme’, el realitzador i la productora han anunciat que s'estrenarà a Espanya el 7 d'octubre i que dues setmanes més tard es passarà en 2.000 cines dels Estats Units.

Els Reis entregaran aquesta tarda els premis Fundació Princesa de Girona al Palau de Congressos de la ciutat. Els guardonats són la lingüista Luz Rello, en la categoria social; el director d'orquestra Andrés Salado i la poeta Elena Medel rebran 'ex aequo' el premi a les arts i les lletres; Sergio Álvarez, el d'empresa que reconeix joves emprenedors; Sílvia Osuna, el d'investigació científica, i la Fundació Tomillo, el que es concedeix a una entitat.