NEUS ROFES

"Reus cada vegada està més lluny de Barcelona"

Neus Rofes fa 8 anys que agafa el tren diàriament per anar a treballar

icoy34125020 barcelona 02 06 2016 neus rofes residente en reus 160602183043

icoy34125020 barcelona 02 06 2016 neus rofes residente en reus 160602183043 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
TERESA PÉREZ

Neus Rofes cada vegada se li allarga més la distància que separa Reus de Barcelona i viceversa. Aquesta és la sensació que experimenta diàriament des de fa vuit anys, els mateixos que fa que es desplaça des de la ciutat on viu a Barcelona, on té la seva feina d'arxivera. Rofes creu que "Reus cada vegada està més lluny de Barcelona", per la lentitud amb què circulen els combois.

Notícies relacionades

Rofes ha hagut de quadrar horaris per poder arribar puntual al seu lloc de treball. Per fitxar a la seva hora ha de sortir de Reus cap a les 6.43 hores i arriba a l'estació de Passeig de Gràcia cap a les 8.30. I així un dia rere l'altre. Reconeix que si el tren complís els horaris podria sortir de casa més tard i també tornar més aviat.

Aquesta arxivista té una llarga llista de greuges per qualificar la qualitat del transport ferroviari. Els trens estan obsolets, un dia va la calefacció i l'endemà es moren de fred, transiten amb molt poca freqüència les vies no s'arreglen. I el pitjor de tot, el servei no té pinta de millorar a curt termini. Rofes mira enrere i recorda que els trens que segueixen transportant viatgers es van estrenar fa més de 20 anys. Malgrat tots aquests laments dels usuaris el servei segueix en un estat ranquejant. "Ens queixem de forma individual, però no fem pinya per presentar una reclamació col·lectiva. Aquest és el nostre error, si ens uníssim potser aconseguiríem més qualitat en el transport", afirma.