La Generalitat no prorrogarà les concessions de peatges a la C-32 i C-33 a partir del 2021

El conseller Rull ha anunciat la mesura al ple del Parlament

icoy19036581 barcelona 1 5 2012  protesta no vull pagar en el p160601203534

icoy19036581 barcelona 1 5 2012 protesta no vull pagar en el p160601203534

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat de Catalunya no prorrogarà les concessions dels peatges de la C-32 al Maresme i la C-33 quan finalitzin el 2021. Així ho va anunciar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en la sessió de control al Govern en el ple del Parlament, arran d’una pregunta del PP que va provocar un dur intercanvi de retrets entre el conseller i el diputat popular per Tarragona Alejandro Fernández, que s’han acusat de «cinisme» i «demagògia».

    En la seva intervenció parlamentària, Rull va qualificar de «positiu, però no creïble» l’anunci del Govern central que eliminarà els peatges de les autopistes a mesura que vagin caducant les concessions durant la pròxima legislatura. El comentari es va produir després que el parlamentari popular recordés el compromís anunciat pel Govern central d’eliminar els peatges de les autopistes a mesura que vagin caducant les concessions en la pròxima legislatura, com el cas de l’AP-7 a Catalunya el 2019. «¿Considera positiva aquesta notícia o encara li dura l’enrabiada?», va preguntar el diputat del PP Alejandro Fernández.

Notícies relacionades

ELECTORALISME / El conseller «Ho considero positiu, però no creïble», va respondre Rull, que posteriorment, en el seu segon torn de rèplica, va acusar el PP de fer «electoralisme» perquè «la ministra (de Foment, Ana Pastor) explica que, després de 37 d’anys de pagar peatges els catalans, mentre altres territoris no pagaven, s’acaba aquesta concessió». No obstant, el conseller va avisar que «el que no expliquen des del Govern és la lletra menuda, i que hi ha un litigi amb l’empresa concessionària, amb una motxilla de 1.300 milions d’euros d’unes actuacions que es van fer d’una ampliació del tercer carril de l’autopista AP-7».

    «No ens han explicat com afrontaran aquest litigi, d’on trauran aquests recursos per pagar i qui els haurà d’afrontar», va afegir taxatiu Rull.