Salut investiga un possible cas d'enterovirus en un nen de 8 anys

La majoria dels 48 malalts censats tenen al voltant de 2 anys

Vídeo gràfic explicatiu del brot infecciós del serotipus A-71 de l’enterovirus, causant de la infecció de menors a Catalunya. / RICARD GRÀCIA / JOAN VILÀ

1
Es llegeix en minuts

El cap del servei de Pediatria de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Carlos Rodrigo, ha afirmat aquest divendres que Salut està investigant un possible cas d'un enterovirus en un nen de vuit anys. 

Es tractaria d'un cas inusual perquè la majoria dels 48 casos detectats amb afectacions neurològiques atribuïts a un enterovirus corresponen a pacients del voltant de 2 anys. Segons ha explicat Rodrigo en una entrevista a TV-3, el més petit té entre 6 i 8 mesos, i el més gran, 6 anys. 

Notícies relacionades

El metge ha afirmat que un cas d'enterovirus en adults és "excepcional" però "no impossible", perquè normalment en l'edat adulta ja s'han desenvolupat anticossos derivats del contacte amb enterovirus menys agressius. Sobre la possibilitat que els adults siguin agents transmissors, ha assegurat que "la possibilitat és remota".

Segons Rodrigo, una vacuna per als enterovirus encara està en fase incipient i no hi ha tractaments fiables. La intervenció mèdica es basa a "disminuir la resposta inflamatòria del cervell" davant les inflamacions agudes i a millorar les defenses mitjançant anticossos.